Câți bucureșteni folosesc metroul din Drumul Taberei

Metroul din Drumul Taberei (tronsonul Râul Doamnei – Eroilor), inaugurat în luna septembrie, deservește 150.000 de locuitori ai Capitalei care au domiciliul în apropierea celor zece staţii nou create.

În plus, 20.000 de angajaţi ai companiilor care au sedii în clădirile de birouri situate în zonele Eroilor – Progresului – Politehnica pot ajunge mai repede la birou, potrivit unei analize realizate de o companie de consultanţă imobiliară.

„În jurul fiecăreia dintre staţiile de metrou Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei şi Romancierilor, situate în capătul vestic al noii linii de metrou, locuiesc între 18.000 şi 22.000 de oameni care pot accesa metroul într-un interval de 10 minute de mers pe jos.

La capătul opus, densitatea rezidenţială scade la 8.000 – 10.000 de locuitori în jurul staţiilor Orizont, Academia Militară şi Eroilor, dar în schimb aceste zone reprezintă poli de dezvoltare pe segmentul de birouri.

În zona extinsă a acestor staţii de metrou, incluzând aici şi proiecte din zona Progresului (AFI Tech Park şi Green Gate) şi Politehnica (Campus 6, The Light) sunt localizate imobile cu o suprafaţă închiriabilă cumulată de 191.000 de metri pătraţi în cadrul cărora, în condiţii normale, lucrează între 18.000 şi 20.000 de angajaţi”, susţin experţii companiei Cushman & Wakefield Echinox, scrie Digi24.

Dezvoltatorii plănuiesc noi proiecte

Conform datelor companiei, dezvoltatorii au în construcţie sau în planificare spaţii suplimentare de circa 200.000 de metri pătraţi, iar cele mai mari proiecte aflate în construcţie în această zonă sunt: One Cotroceni Park (75.000 mp ce vor fi livraţi în două faze în dreptul staţiei de metrou Academia Militară) şi Campus 6.2 şi 6.3 (41.000 mp ce pot fi accesaţi atât prin staţia de metrou Politehnica, cât şi prin noua staţie de metrou Orizont, aflată la o distanţă de circa un kilometru).

Tronsonul Râul Doamnei – Eroilor are o lungime totală de 7,2 km şi este prima parte a liniei de metrou M5 ce ar trebui să lege cartierul Drumul Taberei de cartierul Pantelimon.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati