Câți medici români vor să se vaccineze. Rata de acceptare crește la peste 90% unde sunt îngrijiți pacienți COVID

0
106
Unsplash

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, spune că în prezent rata de acceptare a unui vaccin în rândul medicilor români „este estimată la aproape 70%”. De asemenea, el a precizat că în spitalele COVID, peste 90% din personalul medical vrea să se vaccineze anti-COVID.

Doctorul militar Valeriu Gheorghiță a precizat că toate țările membre UE dezvoltă propria strategie națională pe baza unui cadru strategic recomandat de OMS, care prevede o serie de principii generale: stabilirea unor grupe populaționale prioritare în vederea vaccinării, stabilirea unui pan de acțiune logistic și asigurarea tuturor condițiilor de respectare a lanțului de frig „cu strictețe” pentru toate tipurile de vaccinuri care ar putea obține aprobare de punere pe piață, scrie Digi24.

Câți medici români vor să se vaccineze

Întrebat cu privire la reticența unor medici de a se vaccina împotriva COVID-19, medicul militar a răspuns că „dintr-o analiză, vorbim de o rată de acceptare de moment, vizavi de vaccinarea personalului medical, estimată la aproape 70%. E un procent bun”.

„Cu mențiunea că în spitale unde sunt îngrijiți pacienți cu COVID, rata de acceptare crește la peste 90%, iar la medicii de familie rata de acceptare este 80%, iar la asistenții medicali de 82%. Sunt date pe care le analizăm, defalcate pe județe, pe tipuri de unități medicale medicale. Semnalul e unul foarte bun”, a completat dr. Valeriu Gheorghiță.

„Este cumva legitimă și pe bună dreptate reticiența, pentru că nu avem încă niște date pe care să ne uităm care să vină de la aceste agenții. Cred că printr-o informare corectă,  printr-o transmitere corectă a beneficiilor, a riscurilor, vor crește nivelurile de acceptare atât în rândul personalului medical, cât și în rândul populației. Este un demers la nivelul Europei, un demers comun din care România face parte. Campania de comunicare și informare este placa turnantă care va sta la baza succesului acestei campanii de vaccinare, alături de organizarea logistică și partea medicală propriu-zisă”, a subliniat medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.