Câți pași trebuie să faci în fiecare zi ca să reduci riscul de deces prematur

Cât de mult trebuie să mergem pe jos în fiecare zi? Un studiu recent arată cât de simplu putem reduce riscul unui deces prematur, notează spotmedia.ro.

Potrivit surei citate, un nou studiu, publicat în Jurnalul European de Cardiologie Preventivă, arată că numărul pașilor pe care o persoană trebuie să-i facă zilnic pentru a-și proteja sănătatea e mai mic decât se credea până acum.

Cercetătorii au descoperit că sunt de ajuns mai puțin de 4.000 de pași. Mai precis, 3.967 de pași pe zi pentru ca o persoană să înceapă să-și reducă riscul de a muri din orice cauză.

Iar cel puțin 2.337 de pași pe zi contribuie la reducerea riscului de deces provocat de o boală de inimă, arată sursa citată.
  • Cu cât mergem mai mult pe jos în fiecare zi, cu atât scade riscul de deces prematur, este concluzia studiului, cel mai mare de acest gen până în prezent. Astfel, dacă cineva face 20.000 de pași în fiecare zi, beneficiile pentru sănătate continuă să crească.

Cercetătorii au descoperit că riscul de deces din orice cauză sau din cauza unei boli cardiovasculare scade semnificativ cu fiecare 500 până la 1.000 de pași în plus pe care îi face o persoană.

De exemplu, 1.000 de pași în plus pe zi au dus la o reducere cu 15% a riscului de deces din orice cauză, iar 500 de pași în plus pe zi au redus cu 7% riscul de a muri din cauza unei afecțiuni cardiovasculare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati