Căutările pe Google ar putea prezice următoarele focare de COVID-19

Căutările pe Google privind simptomele gastrointestinale au prezis o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 câteva săptamâni mai târziu, au descoperit cercetătorii de la Massachusetts General Hospital, demonstrând un nou sistem de avertizare a focarelor, relatează Bloomberg.

Aceștia au comparat căutările pe Google legate de pierderea gustului, mirosului și apariția diareei cu infectarea cu COVID-19, în 15 state americane de pe 20 ianuarie până pe 20 aprilie, scrie Ziare.com.

Folosind instrumentul Google Trends, aceștia au descoperit un volum mare de căutări corelate cel mai adesea cu cazuri din New York, New Jersey și California, Massachusetts și Illinois – state cu rate mari de infectare – trei sau patru săptamâni mai târziu.

O persoană care are dureri de stomac și caută tratament pe Google ar putea fi de ajutor, scrie Bloomberg.

„Datele noastre subliniază importanța simptomelor gastrointestinale ca potențial vestitor al infecției cu coronavirus și sugerează ca Google Trends ar putea fi un instrument valoros pentru prezicere ale pandemiilor”, a spus Kyle Staller, gastroneterolog.

Cercetarea, publicată în Clinical Gastroenterology and Hepatology, arată că aceeași abordare a fost folosită și pentru a monitoriza pandemia de gripă acum peste un deceniu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati