Caz tulburător în Ilfov: Peste 80 de cai și câini, ținuți fără apă și mâncare în curtea unei femei. Animalele au fost salvate și duse în adăposturi

Caz tulburător în județul Ilfov: o femeie a ținut peste 80 de cai și câini fără apă și mâncare pe un teren din comuna Gruiu. Din nefericire, 10 cai au murit de foame până când au intervenit autoritățile. Femeia pretindea că iubește animalele și susținea că le salvează. Acum, acestea au fost preluate de procurori și polițiști și duse la adăposturi unde sunt bine îngrijite, transmit Știrile TVR. 

Polițiștii de la protecția animelelor Ilfov au făcut percheziții pe terenul din comuna Gruiu – proprietate a unei femei care pretinde că iubește și salvează animalele. Ce au găsit acolo e fără cuvinte: peste 80 de cai și câini ținuți fără apă și mancar. Din păcate, 10 cai au murit de foame și sete.

„Erau zeci de animale. Caii mâncau pământ, zăpadă, scândură și își beau propria urină. Câinii erau închiși, niciunul nu avea mâncare, unii aveau apă, unul se zbătea între viață și moarte și din păcate nu a rezistat”, ne-a declarat Hilde Tudora, şefa Biroului Protecţia Animalelor din CJ Ilfov.

”Șapte deja muriseră, a opta iapă era căzută într-o baltă și semnele ei vitale erau către zero și a trebuit să o eutanasiem. A mai murit încă o iapă următoarea zi și încă o iapă a murit la noi în grajd ieri”, a relatat Kuki Bărbuceanu, reprezentant al Asociației ARCA.

Cum de s-a ajuns în situația asta, ne-a explicat Vasile Georgel, primarul comunei Nuci, Ilfov: ”Păi condițiile. N-au avut lucrători, nu știu, și noi nu aveam acces acolo, că așa cum am spus e proprietate privată acolo. Am fost de câteva ori, era încuiată acolo. Și atât. Numai după ce a reclamat cineva. Am fost imediat cu medicul veterinar și am făcut ce s-a putut”, a declarat el.

Poliția a deschis dosar penal pentru infracțiunea de ucidere cu intenție a animalelor. 74 de cai, ponei, măgari și câini au fost preluați prin ordine de plasare și duși la adăposturi unde sunt îngrijiți.

Femeia care a ținut animalele în aceste condiții nu a putut fi contactată pentru a-și exprimă un punct de vedere.

”Nu înseamnă că salvezi un animal dacă îți umpli casa de 50 de pisici, de exemplu, de câini sau iei 100 de cai pe care nu ai cum să-i întreții”, a mai precizat Kuki Bărbuceanu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati