Cazul esteticianului fals din București. Cum a reușit să mutileze zeci de femei

0
148
FOTO: Facebook

O femeie originară din Republica Moldova care pretindea că e medic făcea proceduri de chirurgie estetică fără drept chiar în Capitala României. Svetlana Serghei a fost reclamată de zeci de femei care au plătit sute de euro pentru proceduri care le-au desfigurat.

Svetlana Serghei sau Doctor Lana, cum se prezenta pe rețelele de socializare, unde își găsea cele mai multe cliente, nu avea drept de liberă practică în România. Asta nu a împiedicat-o, spun polițiștii, să facă zeci de intervenții estetice, scrie Digi24.

Femeia s-a dat drept medic și a închiriat spații pentru a deschide mai multe cabinete unde își primea pacienții pentru diferite intervenții estetice, chiar dacă nu avea niciun fel de pregătire în domeniu.

”Un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și exercitare a unei profesii fără drept”,  declarat Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

În același timp, pagina de Facebook a așa-zisului doctor abundă în postări cu filmări din timpul intervențiilor sau cu fotografii în care apar buze mărite până la dimensiuni nenaturale, rinoplastii și lifting facial  – în urma cărora multe femei spun că suferă dureri atroce.

Doctor Lana nu se oprea nici de la proceduri stomatologice, precum cele de albire a dinților. Iar prețurile ajungeau la câteva sute de euro în cazul procedurilor mai complicate.

Chiar și procedurile minim invazive pot duce la deces

Cel puțin 50 de femei au depus plângere, și au creat un grup pe Facebook. Specialiștii atrag atenția că și o procedură minim invazivă, dacă nu este făcută de un specialist adevărat, poate duce, în cel mai negru scenariu, la deces.

”Până la deces pot fi tot felul de prejudicii estetice. Necroze parțiale, hematoame ce nu pot fi ținute în frâu, inclusiv faptul că oamenii care nu au o specializare, așa ziși impostori nu dețin controlul asupra substanțelor pe care le injectează.

Anul trecut, un caz similar era descoperit de autorități tot în Capitală. Matteo Politi, care se prezenta drept medic, deși nu avea studii de specialitate, făcea și el diverse intervenții estetice. Italianul este judecat acum pentru înșelăciune”, este de părere Dr. Alexandru Varga, chirurg plastic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.