Ce a descoperit Poliția Locală București în urma verificării modului în care se menţine curăţenia în Capitală

0
146

Tone de gunoaie aruncate pe domeniul public, terenuri virane neîmprejmuite şi insalubre, spaţii verzi neîngrijite şi aproape două sute de maşini abandonate pe străzile din Bucureşti. 

Acestea sunt constatările inspectorilor Direcţiei Control din cadrul D.G.P.L.C.M.B. în urma unei ample campanii de verificare a modului în care se menţine curăţenia în Bucureşti. 

Acţiunea de control a debutat la mijlocul lunii martie şi, timp de o lună, echipele inspectorilor D.G.P.L.C.M.B. au acţionat în toate cele şase sectoare ale Capitalei. Concluzia: nepăsarea unor cetăţeni, lipsa de educaţie a altora, precum şi activitatea deficitară a operatorilor de salubritate sunt factori generatori de poluare a mediului şi disconfort pentru locuitorii civilizaţi.  

Cu ocazia controalelor efectuate, poliţiştii locali au identificat:

– 125 de zone unde deşeurile erau depozitate în mod necontrolat 

– 102 terenuri virane lăsate în paragină de catre proprietarii acestora care nu le-au împrejmuit şi nu le-au salubrizat

– 95 de spaţii verzi neamenajate şi năpădite de gunoaie

– 188 de maşini deteriorate, lăsate la întâmplare pe străzile Capitalei.

În urma acţiunilor, inspectorii Direcţiei Control au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor  H.C.G.M.B. 120/2010  privind normele de salubrizare în municipiul Bucureşti.

De asemenea, operatorii de salubritate au fost somaţi să evacueze, de îndată, gunoaiele de pe domeniul public iar Administraţiile Domeniului Public de sector au fost notificate cu privire la necesitatea amenajării spaţiilor verzi insalubre.

În ceea ce priveşte maşinile abandonate, care ocupă abuziv domeniul public, competenţele cu privire la îndepărtarea acestora revin Poliţiilor Locale de sector, cărora le-au fost comunicate autovehiculele identificate cu ocazia controalelor efectuate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.