Ce a răspuns Klaus Iohannis când a fost întrebat dacă se va vaccina public împotriva COVID-19

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost întrebat, miercuri seară, dacă se va vaccina public în momentul în care vom avea un vaccin anti-COVID, pentru a da încredere celor mai sceptici.

Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu. Nu am nicio problemă cu asta. Deci, eu sunt pentru vaccinare, dacă asta a fost o întrebare indirectă. Personal, sunt pentru vaccinare”, a răspuns Iohannis.

Klaus Iohannis a fost întrebat și câte doze de vaccin vor ajunge într-o primă fază în România și cât la sută din necesar reprezintă acestea.

„Uniunea a întocmit contracte prealabile cu mai multe firme care au șanse să producă un astfel de vaccin. În funcție de numărul de doze disponibile, ele vor ajunge și la noi. Împărțirea întregului număr de doze care se livrează, la un moment dat, se face proporțional cu populația din fiecare țară. Și atunci, în măsura în care va veni primul vaccin, al doilea, al treilea și așa mai departe, prima tranșă, a doua tranșă, a treia tranșă Uniunea Europeană se va îngriji ca împărțirea să fie echitabilă. Dar, la noi, este foarte probabil ca primul set, cel cu care va fi vaccinat în esență personalul medical, să ajungă la începutul anului viitor”, a mai spus Iohannis.

O stradă din București a fost acoperită cu sare, deși nu a nins și nici nu s-a format polei

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati