Ce a schimbat Spitalul Floreasca după cazul pacientei arse pe masa de operație

Ministerul Sănătății a anunțat joi seară rezultatele verificării făcute la Spitalul Floreasca din Capitală, unde o pacientă a ars pe masa de operație. Spitalul respectă normele de siguranță a pacientului, este concluzia Inspecției Sanitare de Stat, scrie Libertatea.

„Spitalul Clinic de urgență București respectă normele de siguranță a pacientului. În urma unei verificări realizate astăzi (joi – n.r.), reprezentanții Inspecției Sanitare de Stat au constatat că Spitalul Clinic de Urgență București a respectat Planul de măsuri pentru remedierea neconformităților impus de ANMCS după incidentul de anul trecut”, a transmis Ministerul Comunității într-un comunicat de presă.

Inspectorii sanitari au constatat că au fost refăcute procedurile privind circuitele funcționale în blocul operator, precum și protocoalele specifice privind activitatea în blocul operator.

Nu a fost constatată o creștere a numărului de aparținători în incinta spitalului, mai precizează Ministerul Sănătății.

Mircea Beuran a fost audiat la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, în cazul pacienților incendiați pe masa de operație la Spitalul Floreasca.

Dosarul a pornit de la cazul femeii arse în sala de operație la sfârșitul anului trecut și care a murit la câteva zile după intervenția chirurgicală, însă ancheta a fost extinsă și cu un alt caz, al unui bărbat care ar fi suferit un astfel de incident în luna martie a anului trecut.

Mircea Beuran, șeful Secției Chirurgie III de la Spitalul Floreasca, a fost demis pentru încălcarea obligațiilor care îi reveneau în calitate de administrator al secției. Acesta a fost găsit vinovat pentru management defectuos după ce, în luna decembrie, o femeie a murit după ce a luat foc pe masa de operație.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati