Ce afecțiuni dentare au dezvoltat bucureștenii în perioada pandemiei

Dr. Denisa Zaharia, medic ortodont, semnalează că 30% dintre pacienții vechi au revenit la stomatolog cu probleme dentare agravate într-un bilanț pe care l-a făcut la o lună după redeschiderea clinicii de stomatologie pe care o deține în centrul Bucureștiului.

„Vorbim despre o scădere cu 30% a activității, pacienți noi cu 50% mai puțini, o creștere între 3-5 ori a prețului echipamentelor de protecție și cu 20% a prețurilor tuturor materialelor medicale folosite în tratamentele stomatologice, 30% dintre pacienții vechi au revenit la cabinet cu probleme agravate care au necesitat tratamente mai complexe și mai costisitoare”, a declarat medicul într-un comunicat de presă.

Cel mai alarmant aspect semnalat la o lună după redeschiderea clinicilor stomatologice este lipsa prevenției în rândul oamenilor și amânarea vizitei la stomatolog de la primele semne care anunță apariția unor probleme.

„Este foarte important că oamenii să revină la controale și la tratamente în clinicile stomatologice! Amânarea începerii tratamentelor adecvate nu face decât să agraveze problemele, să complice tratamentele necesare, să prelungească durata procesului de intervenție și să scumpească procedurile”, a mai spus medicul.

În prima lună de la redeschidere a sesizat complicații la mare parte din pacienții aflați în tratament care nu au putut accesa serviciile stomatologice.

Multe cazuri cu inflamații gingivale, semne de igienă precară dentară, deteriorarea dinților la nivelul unor lucrări începute și nefinalizate, probleme la aparatele dentare, dureri acute cu inflamarea nervului, carii la copiii care probabil au făcut exces de dulciuri în perioada aceasta.

De asemenea, medicul atrage atenția că perioada de vacanță pentru elevi și de lucru de acasă pentru adulți poate fi o ocazie bună pentru începerea unui tratament ortodontic în siguranță și cu mai puține implicații psihologice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati