Cele 9 terase ale grupului City Grill, cel mai mare lanț de restaurante cu capital românesc, au fost ocupate în proporție de 100% luni la prânz, în ziua redeschiderii.
„Printre mâncărurile preferate de bucureșteni, ajunși în restaurante după două luni și jumătate de pauză, s-au numărat ciorbă de văcuță, sarmalele cu mămăliguță, ciolanul de porc cu varză călită, pulpele de rată cu varză și papanasii„, a declarat Daniel Mischie, CEO Grup City Grill, scrie Ziare.com.
Cele 9 terase deschise ieri de City Grill, cel mai mare lanț autohton de restaurante, cu 18 locații în București, au fost ocupate în proporție de 100% ieri la prânz, cu liste suplimentare de așteptare.
„Capacitatea noastră este mult diminuată față de ce reprezintă normalul. Terasele funcționează la 40% din capacitate, iar interioarele nu sunt încă folosite. Cu toate acestea, gradul de ocupare de 100% de ieri de la prânz este o dovadă clară că bucureștenii își doreau să se reîntoarcă în restaurante„, a spus Daniel Mischie.
Cele mai cerute mâncăruri au fost ciorbă de văcuță, sarmalele cu mămăliguță, ciolanul de porc cu varză călită, pulpele de rată cu varză și papanasii. La capitolul băuturi, bucureștenii au preferat berea, limonadă și vinul.
În restaurantele de tip casual dinning, au fost, în medie, 2-3 persoane la o masă, iar la cele de tip berarii sau restaurante eveniment, media a fost de 4 persoane. Notă de plata pentru o masă a fost între 90 și 120 de lei.
Fiecare restaurant al grupului a beneficiat de o investiție între 2.000 și 10.000 de euro în măsuri de protecție – achiziție de măști, mănuși, dezinfectanți, scannere de temperatura pentru angajați, soluții și aparate pentru dezinfectarea bucătăriilor.
Suprafețele se dezinfectează la fiecare 30 de minute, mesele se dezinfectează și ele după fiecare client și există măști de unică folosință în toate restaurantele, care le sunt oferite clienților, în cazul în care nu au și sunt nevoiți să între în interior, la casă de marcat sau la toalete.