Ce au descoperit polițiștii din Aeroportul Otopeni în bagajele a doi pasageri care veneau din Turcia

Doi pasageri care călătoreau din Turcia au fost sancţionați contravenţional de autoritățile de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă București, după ce au făcut o descoperire neașteptată în bagajele lor de cală, conform stirileprotv.ro.

Cei doi pasageri, cetăţeni Bulgari, au încercat să introducă ilegal în România 29.000 de țigarete, în valoare de peste 42.000 lei.

„În data de 26.08.2024, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră de la Punctul Poliției de Frontieră Aeroportul Henri Coandă şi lucrătorii vamali au verificat două persoane de sex masculin, cetăţeni bulgari, în vârstă de 28, respectiv 38 de ani, care călătoreau din Turcia și care, după ce si-au ridicat bagajele de cală si-au continuat drumul pe fluxul destinat persoanelor care nu au nimic de declarat”, a precizat Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Autoritățile au efectuat controale amănunţite asupra bagajelor de cală ale pasagerilor și astfel au găsit o cantitate de ţigări netimbrată şi de provenienţă incertă. În urma inventarierii au rezultat, în total, 29.000 de ţigarete (1.450 pachete), în valoare de 42.500 lei.

„Urmare a celor constatate, întreaga cantitatea de țigări a fost reținută de către autoritatea vamală, iar persoanele au fost sancţionate contravenţional de către organul vamal”, a mai transmis Poliția de Frontieră în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati