Ce avem voie să facem de Revelion. Reguli stricte pentru noaptea dintre ani

0
253
Unsplash

Crăciunul și Anul nou se apropie vertiginos, însă autorităţile nu au în plan, la acest moment, să relaxeze restricțiile, în sensul permiterii circulaţiei până la ora 1:00, aşa au propus reprezentanţi ai industriei ospitalităţii.

Cu toate acestea, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, susţine că regulile pentru stoparea epidemiei de COVID-19 care sunt în vigoare nu vor fi înăsprite. Iată ce avem voie să facem de Revelion. Reguli stricte pentru noaptea dintre ani:

“Eu ştiu că nu avem intenţia, la acest moment, să modificăm regulile şi nu ştiu de o discuţie de a modifica regulile, la acest moment, şi este logic. Pentru că eu înţeleg HoReCa că vrea până la ora 1:00, dar este exact situaţia care o să facă oamenii să meargă la petreceri şi peste tot, la lucruri care sunt greu de controlat şi să se infecteze. Deci eu înţeleg HoReCa, situaţia lor financiară, dar în acelaşi timp ei trebuie să înţeleagă că astfel de recomandare poate că nu este foarte bună pentru populaţia care va merge în astfel de locaţii. Deci eu, din ce pot să vă spun la acest moment, regulile care au fost aprobate, ele rămân”, a susţinut Arafat, la un post de televiziune.

Pe de altă parte, Arafat a precizat că nici nu vor fi impuse reguli mai dure decât cele care sunt deja în în vigoare.

“Nu avem intenţia să înăsprim regulile, dar nu avem intenţia să relaxăm regulile. Cam aşa se pune problema”, a adăugat Arafat.

Secretarul de stat din MAI a menţionat că de Anul Nou nu vor fi petreceri sau concerte.

“Ieşim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor, unii sunt convins că vor coborî în faţa blocului, dar va trebui să fie cu masca, pentru că asta este regula în spaţiul public. Dar nu petreceri şi nu concerte şi aşa mai departe. Acest lucru se ştie că nu va fi posibil”, a menţionat oficialul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.