Ce datorii are Primăria Capitalei către ELCEN

1
65
elcen

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a amintit că Primăria Capitalei are datorii uriaşe către Elcen. Acest fapt ar putea conduce la probleme pentru bucureșteni, transmite antena3.ro.

Sebastian Burduja a susținut că schema de plafonare va continua, iar românii vulnerabili sunt în continuare susținuți și protejați de stat.

„Facturile nu se vor modifica, prețurile rămân plafonate, deci, în eventualitatea unui consum identic vor fi identice. Am menținut schema, deci protejăm românii vulnerabili, asta înseamnă la energie electrică 5 milioane de gospodării, lunar 35 de lei, o sumă rezonabilă.

Ani de zile nu s-a investit în sistemul de termoficare ce ține de ministerul Energiei.

Noi ne asigurăm că lucrurile sunt normale cu cele patru CET-uri, din păcate, Nicușor Dan are datorie de 700 de milioane de lei către Elcen, deci anumite afirmații cum că ar fi fost scoasă Primăria din faliment nu se susțin”, a spus Burduja, pentru România TV.

„Elcenul are nevoie de bani ca să producă apă caldă și căldură pentru bucureșteni.

Soluția e să grăbească investițiile PMB în rețeaua de termoficare”, a mai spus Sebastian Burduja.

Recent, aproape o mie de blocuri din Sectorul 1 şi parţial din Sectoarele 2, 5 şi 6 din Bucureşti nu au avut apă caldă şi încălzire din cauza unei avarii apărute la Magistrala Griviţa, pe Şoseaua Grozăveşti.

De asemenea, au fost afectate Spitalul Municipal şi complexuri studenţeşti „Leu” şi „Regie”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.