CE distribuie peste 1.400 de permise de călătorie tinerilor români în cadrul programului DiscoverEU

Un număr de 35,511 de tineri vor primi permise de călătorie din partea Comisiei, cu care se vor putea deplasa gratuit în Europa începând cu această vară, ca rezultat al ultimei runde a programului DiscoverEU (parte din programul Erasmus +), anunțată astăzi, 3 iunie, de Comisie. 

DiscoverEU, ca parte a programului Erasmus +, le oferă rezidenților în vârstă de 18 ani din statele membre ale UE și din țările asociate la Erasmus + posibilitatea de a călători în întreaga Europă și de a-i explora diversitatea. Titularii permiselor pot învăța despre patrimoniul cultural și despre istoria europeană, intrând în legătură cu oameni de pe întreg continentul.

Iliana Ivanova, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Ca număr de participanți, această rundă de înscrieri are cel mai mare succes de când DiscoverEU a aderat la programul Erasmus + în 2021. Mă bucur că atât de mulți tineri vor avea ocazia de a descoperi Europa și de a-i explora cultura și istoria. Entuziasmul din ce în ce mai mare al tinerilor, evidențiat în timpul Anului european al tineretului 2022 și al Săptămânii europene a tineretului 2024, este cu adevărat grăitor.”

Tinerii care beneficiază de bilet vor putea călători singuri sau într-un grup de până la cinci persoane în perioada 1 iulie 2024 – 30 septembrie 2025. Peste 180 000 de tineri și-au depus candidatura pentru cea mai recentă rundă în aprilie 2024. Astfel, numărul cererilor a ajuns la 1,4 milioane de la lansarea programului în 2018.

Candidaturile DiscoverEU se deschid de două ori pe an, primăvara și toamna. Solicitanților selectați li se oferă un permis de călătorie, în principal pentru mers cu trenul. Călătorii primesc, de asemenea, un card european de tineret, care oferă reduceri la vizitele culturale, activitățile de învățare, activitățile sportive, transportul local, cazare și masă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati