Ce este ”să fac spume dacă știu”, desertul cel mai căutat pe Google în 2021

0
173
Pixabay

Google publică în fiecare an, în decembrie, topul celor mai căutați termeni de către români, iar la categoria rețete, înainte de ”varză murată” și ”banana bread” s-a situat un desert cu un nume ciudat, ”Să fac spume dacă știu”, o budincă ce a făcut ”furori” pe TikTok la început de an.

”Să fac spume dacă știu” este o budincă fiartă cu făină și lapte și totul a pornit în ianuarie, de la o postare de pe TikTok a unei discuții între mamă și fiu. Mama a răspuns la o întrebare a fiului, despre ce prăjitură a făcut, cu această formulare: ”Să fac spume dacă știu!”.

Exprimarea s-a viralizat pe TikTok, a devenit hashtag #safacspumedacastiu și a fost distribuită pe scară largă.

#safacspumedacastiu, o banală budincă

Rețeta ”originală” nu este a unei ”prăjituri fine”, cum a fost adesea descrisă, pentru că vorbim despre o banală budincă. Însă, cum numele s-a viralizat, mai mulți vloggeri vestiți, inclusiv Jamila, au îmbunătățit rețeta. De exemplu, ea a adăugat ciocolată și mascarpone, iar modul de preparare este diferit. Nu a folosit însă în clip numele ”Să fac spume dacă știu”.

Datele Google Trends arată că cel mai mare număr de căutări pe acest termen a fost în săptămâna 31 ianuarie – 6 februarie.

Top Rețete căutate de românii pe Google în 2021
1. Să fac spume dacă știu
2. Varză murată
3. Banana bread
4. Gem de gutui
5. Lasagna
6. Salam de biscuiți
7. Eclere
8. Spanac
9. Cremă de zahăr ars
10. Macarons

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.