Ce fructe şi legume ajută pacienţii cu COVID-19

Cercetătorii de la Imperial College London au identificat în alimente molecule cu proprietăţi antivirale, cum ar fi fructele de pădure (în special coacăze negre, merişor şi afine), mere, portocale, lămâi, varză, broccoli, ceapă, usturoi, pătrunjel şi fasole.

Studiul a constatat că medicamentele obişnuite utilizate pentru combaterea tulburărilor cardiovasculare şi metabolice precum simvastatina, atorvastatina şi metformina, ar putea fi utilizate şi împotriva COVID-19, scrie Antena3.ro.

”Deşi, pe bună dreptate, se pune mult accent pe descoperirea unui vaccin pentru COVID-19, preocuparea noastră este de a găsi modalităţi prin care să putem ajuta oamenii care au contractat virusul, reducând fie durata, fie gravitatea bolii.

Pentru pacienţii care nu necesită internare există nevoia unui tratament inovator şi rentabil care poate fi administrat în afara spitalului. Ne aşteptăm ca strategiile nutriţionale bazate pe alimente bogate în fitoelemente să ofere o soluţie nouă în acest sens” spune Dr. Kirill Veselkov de la Departamentul de Chirurgie şi Oncologie al Imperial College London.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati