Ce le pregătesc şefii Poliţiei şi Jandarmeriei în Bucureşti celor care nu vor respecta restricțiile de circulație

Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Municipiului Bucureşti, a vorbit duminică, în exclusivitate la Antena 3, despre măsurile de prevenire a infecției cu coronavirus în Capitală, dar şi ce sancţiuni vor fi aplicate în cazul persoanelor care nu respectă regimul de circulaţie impus de autorităţi.

Bogdan Berechet, şeful Poliției Capitalei, a anunţat ce măsuri vor fi luate pentru cei care respectă noile restricţii impuse în Bucureşti.

”Poliţia Capitalei este la datorie, în primul rând pentru informarea cetăţenilor cu privire la măsurile dispuse de noile prevederi ale hotărârii de Guvern, iar ulterior, unde se impune, să acţionăm cu fermitate.

Încă din această dimineaţă ne-am constituit într-o grupă de coordonare, am dispus informarea tututor agenţilor economici cu privire la noile modificări, respectiv respectarea orei 18 pentru agenţii economici, mai puţin cei prevăzuţi în excepţiile menţionate de hotărârea de Guvern, iar ulterior cu privire la respectarea restricţiilor privind circulaţia persoanelor. Aici menţionăm ora 20 până la ora 5 dimineaţa.

Ce se întâmplă cu persoanele care nu vor respecta legea

”Pentru cei care nu au ţinut cont de informările făcute de noi, cele preventive, acestora li se poate aplica sancţiunea contravenţională, aceasta fiind între 2.000 şi 10.000 pentru agenţii economici, aici vorbim de persoanele juridice şi între 500 şi 2.500 de lei pentru persoanele fizice, cei care nu respectă regimul de circulaţie. Avem filtre atât pe intrările/ieșirile din Capitală, cât și în principalele intersecții, mai ales acelea unde avem fluență mare de autoturisme.

Tot timpul, Poliția Capitalei, a fost și este și va rămâne la datorie. Ce s-a semnalat, au fost situații punctuale, cu privire la agentul economic care nu a respectat prevederile legale, precum și persoanele fizice care au participat la diverse evenimente, au fost sancționate conform legii.

(…) Pe lângă echipele de jandarmi cu care acționăm în echipe mixte și Poliția Locală pe care am avut-o în coordonare, în același timp am beneficiat de o suplimentare de forțe din partea Inspectoratului General al Poliției Române”, a anunţat Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei.

Ce măsuri se vor lua în Bucureşti pentru combaterea a pandemiei

De asemenea, Cătălin Stegăroiu, director general în cadrul Jandarmeriei Bucureşti, a vorbit despre cum se vor desfăşura astăzi controalele în Bucureşti pentru combaterea pandemiei.

”De comun acord cu colegii noştri de la Poliţie, dar şi cu celelale autorităţi din Municipiul Bucureşti ne-am pus de acord şi am stabilit dispozitive intergrate şi independente. Împreună cu Poliţia avem echipe mixte de control, respectiv echipaje sau patrule independente. De asemenea, acţionăm cu DSP-ul, cu ITM-ul, cu ISU, acolo situaţia o impune.

Avem în sprijinul nostru, în Capitală, două unităţi din teritoriu, respectiv din Constanţa ieri şi din Craiova astăzi. În plus de asta, am mai adus efective din timpul liber, cu scopul de a realiza un dispozitiv în Capitală care să prevină şi să ne spriine pentru combaterea pandemiei.

Aceştia vor patrula în toate zonele aglomerate. Aşa cum spunea şi colegul meu de la Polţia Capitalei suntem împreună şi acţionăm pentru prevenirea şi combaterea pandemiei în sprijinul cetăţeanului, respectiv în pieţe, în parcuri, în târguri. La acest moment avem 500 de jandarmi doar pentru măsuri de prevenire şi combatere a pandemiei, în afară de celelalte efective angrenate în misiuni specifice”, a declarat colonelul Cătălin Stegăroiu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati