Ce lucrări de infrastructură rutieră sunt în derulare în București

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că sunt în derulare o serie de lucrări privind infrastructura rutieră, cum ar fi Penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel, Penetraţia Prelungirea Ghencea – Domneşti, Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu sau supralărgirea Şos. Fabrica de Glucoză.

De asemenea, Primăria Municipiului București lucrează la proiectul terminalul intermodal amplasat la intersecţia Şos. Pantelimon şi Şos. Vergului (parcaj suprateran de 420 de locuri).

Anul trecut a fost elaborat proiectul tehnic și a fost dat ordinul de începere a lucrărilor, potrivit unui comunicat al PMB.

„Având în vedere ca șantierele constituie o altă sursa de poluare, în perioada 2017-2019, inspectorii Directiei Generale de Poliție Locala și Control a Municipiului București au întreprins 1.527 acțiuni de control atât la şantierele de pe proprietate privată cât şi la cele de pe domeniul public aparţinând Municipiului Bucureşti.
În urma acestor controale au fost aplicate 904 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aprox. 400.000 de euro (1.905.500 lei), pentru nerespectarea prevederilor actelor normative (neconformităţile constatate fiind lipsa implementării măsurilor necesare evitării producerii şi răspândirii prafului)

Menţionăm faptul că suspendarea/închiderea unui şantier sau anularea actului de reglementare din cauza nerespectării normelor de protecţie a mediului în interiorul acestuia, se poate dispune numai de către de autorităţile competente de mediu (Agenţia de Mediu, la propunerea Gărzii de Mediu)”, a mai precizat edilul Capitalei.

În perioada 2016-2019 nu s-a mai depășit valoarea concentrației medii anuale permise de Comisia Europeană, potrivit PMB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati