Ce mașini second-hand au cumpărat românii în 2021

În 2021, românii au achiziționat diferite mașini second-hand. Volkswagen este marca preferată de șoferii care cumpără mașini la mâna a doua.

Preferințele românilor au rămas neschimbate la alegerea unei mașini second hand în ultimii doi ani. Mai exact, seria Passat a mărcii Volkswagen fiind alegerea principală pentru anul 2021 și prima jumătate a acestui an, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, aproximativ 24% dintre cumpărători au preferat mașini germane, apoi mărcile precum BMW, Audi, Opel sau Ford.

După pandemie, românii au achiziționat mașini mai vechi

Majoritatea clienților au preferat modelele de mașini mai vechi. Această tendință a apărut ca urmare a pandemiei, deoarece românii au devenit ezitanți când vine vorba de investiții masive.

„50% din vânzări au fost reprezentate de mașini produse între 2006 și 2009, iar 20%, de mașini produse între 2010 și 2011”, a declarat Ionuț Badiu, Director General Mogo România.

Așadar, românii aleg mașini mai vechi pentru întreținerea mai ușoară a acestora. Costurile fiind mai mici, 70% dintre cumpărătorii care iau această decizie, folosesc automobilul câțiva ani, iar mai apoi îl schimbă cu un model mai nou, arată datele Mogo România.

În ultimii doi ani, preferințele românilor în privința alegerii mașinii potrivite au rămas la fel. Un procent de 39% dintre cei care au achiziționat un automobil au optat pentru Volkswagen Passat, în timp ce 24% s-au orientat către seria Golf.

Pe locul 2 se clasează marca BMW, aleasă de 15% dintre cumpărători în 2021 și respectiv 17% în anul 2022.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati