Ce măsuri anticaniculă a luat STB SA pentru a crește condițiile de călătorie din București

Societatea de Transport București anunță că ia măsuri anticaniculă, având în vedere codul roșu valabil în acest weekend în Capitală.

  • Astfel, în acest weekend în care sunt anunțate temperaturi de 40 grade în București, STB SA va scoate în circulație preponderent mijloace de transport dotate cu sisteme de climatizare.

”Ne preocupă constant condițiile de călătorie pe care le oferim și lucrăm permanent pentru îmbunătățirea lor. Am regândit distribuirea vehiculelor pe trasee din București astfel încât, pe toată durata avertizării meteo, să oferim călătorilor condiții optime de transport”, a declarat Daniel Istrate, directorul general al STB SA.

Vor fi distribuite mijloace de transport noi și pe linii care, în cursul săptămânii, nu beneficiază de această facilitate, pentru a spori condițiile de călătorie.

🟢 În weekend, STB SA va circula cu un parc total de 720 vehicule, respectiv:
– 162 tramvaie (din care 95 tramvaie Imperio, 17 tramvaie modernizate)
– 109 troleibuze (din care 98 troleibuze Solaris și 11 troleibuze Astra Iris Bus)
– 449 autobuze (din care 55 de autobuze electrice, 130 Mercedes Hybrid)
🟢 Tramvaiele Imperio vor circula în weekend și pe linia 47, care face legătura între cartierul Ghencea și Piața Unirii.

STB SA scoate în circulație toate troleibuzele Solaris

🔜 Se fac teste pentru introducerea unor tramvaie noi Imperio și pe linia 11 (Cartier 16 Februarie – Zețarilor).

  • De asemenea, STB SA scoate în circulație toate troleibuzele Solaris. Noile troleibuze vor circula în weekend și pe linii fără autonomie, respectiv pe liniile 62, 69, 86 și 96.

Vor fi introduse în circulație, în acest weekend, doar mijloace de transport dotate cu sisteme de climatizare

  • ”Pe liniile de autobuze vor fi introduse în circulație, în acest weekend, doar mijloace de transport dotate cu sisteme de climatizare. Vor circula 55 autobuze electrice, 130 de de autobuze Mercedes Hybrid, restul parcului fiind alcătuit din autobuze Otokar și Mercedes Euro 4, dotate cu sisteme de climatizare. Această măsură se va menține în toată perioada în care sunt înregistrate temperaturi extreme!”, notează sursa citata.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati