Ce meserii au fost eliminate din nomenclator. Ocupațiile noi care au apărut în România

1
245
Pixabay

Mai multe ocupații au fost eliminate din nomenclator. Astfel, ocupaţii precum destrămător, inspector telegrame, pregătitor gogoşi de mătase, preparator ulei de copite au fost eliminate din nomenclator, fiind înlocuite de noi meserii, precum auditor de securitate cibernetică şi barista, după ce actele normative în acest sens au fost publicate în Monitorul Oficial.

Potrivit unui comunicat al Camerei Deputaţilor, liberalul George Tuţă s-a implicat în procesul de modernizare a nomenclatorului “Clasificarea ocupaţiilor din România – COR”, ca o necesitate de adaptare a pieţei muncii la nevoile pe care le au antreprenorii şi angajaţii, vineri fiind publicate în Monitorul Oficial Ordinul pentru aprobarea Procedurii de actualizare a Clasificării Ocupaţiilor din România şi cel cu privire la modificarea şi completarea COR, scrie ziare.com.

Pe lista meseriilor care au fost adăugate în COR se află: auditor de securitate cibernetică, barman preparator de cafea (barista), manager transformare digitală, specialist în reciclarea deşeurilor.

Ocupaţii care nu mai sunt practicate în cadrul economiei naţionale şi au fost eliminate din COR sunt: destrămător, ştanţator filme, operator truka, teletipist, telexist, inspector telegrame, tăietor garnituri de cadre, caşerator şi şlefuitor de celuloid pentru carcase acordeoane, râşnitor smalţ, formator tuburi spectrale, turnător valuri, scuturător, pieptănător, montator de lipit ace, pregătitor gogoşi de mătase (filator), înnodător fire de mătase naturală, pâslitor, preparator ulei de copite.

1 COMENTARIU

  1. […] Mai multe meserii au fost eliminate din nomenclator. Astfel, ocupaţii precum destrămător, inspector telegrame, pregătitor gogoşi de mătase, preparator ulei de copite au fost eliminate din nomenclator, fiind înlocuite de noi meserii, precum auditor de securitate cibernetică şi barista, după ce actele normative în acest sens au fost publicate în Monitorul Oficial, conform newsbucuresti.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.