Ce ministere primesc bani în plus și nu resimt austeritatea anunțată? Guvernul mai are niște rezerve

În ședința de astăzi a Guvernului au fost aprobate mai multe proiecte – Hotărâri de Guvern sau Memorandumuri, după caz, pentru suplimentarea bugetelor unor ministere și alte instituții publice. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Culturii, Ministerul Justiției, STS și SPP.
Alocarea acestor fonduri suplimentare asigura buna funcționare a instituțiilor publice, asigurarea plății subvențiilor pe calea ferată pentru persoanele care beneficiază de facilități (studenți, pensionari) și continuarea unor proiecte de investiții.
  • MINISTERUL TRANSPORTURILOR ȘI INFRASTRUCTURII
Transport feroviar  433,766 milioane de lei Susținerea transportului feroviar, întreținerea infrastructurii feroviare, plata facilităților de călătorie.
Metrou
50 de milioane de lei
Plata avansului la contractul de execuție a Magistralei 6, lot 1, Tokyo-Aeroport Henri Coandă
  • MINISTERULUI JUSTIȚIEI

Ajutor public judiciar 81,5 milioane Acordarea ajutorului public judiciar (prin care statul asigură accesul la justiție al persoanelor care nu pot face față cheltuielilor unui proces) și pentru organizarea și funcționarea instanțelor judecătorești.

  • MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
Plata drepturilor de personal
30 de milioane lei Plata drepturilor de personal
  • MINISTERUL CULTURII
Achiziționare bunuri 25.000 de lei
60 de milioane de lei Achiziționarea de bunuri din categoria tezaur din patrimoniul cultural
Achiziționarea de bunuri din categoria tezaur din patrimoniul cultural
Gestionarea schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea culturii de film şi producţiei de film în România. Lansarea unor proceduri de achiziție aferente Programului de Restaurare a Monumentelor Istorice pe anul 2023
Organizarea de către Corul Național de Cameră Madrigal-Marin Constantin, pentru prima dată a unui turneu în SUA, în patru mari orașe
Alocarea de fonduri externe nerambursabile suplimentare pentru proiecte deja contractate în cadrul Schemei de ajutor de stat pentru restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice necesare datorită creșterii costurilor investițiilor
Finanţarea Ansamblului Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei Sighet și a Ansamblului Memorialul Revoluţiei – Decembrie 1989 din Municipiul Timișoara.
  • SERVICIUL DE TELECOMUNICAȚII SPECIALE
Indemnizații 1 milion lei Plata indemnizațiilor pentru persoanele aflate în concediu pentru creșterea copilului și, după caz, a stimulentului de inserție aferent.
  • SERVICIUL DE PROTECȚIE ȘI PAZĂ
Echipamente 3,7 milioane de lei Achiziția de echipamente specifice pentru desfășurarea activității.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati