Ce pedeapsă a primit fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu

Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost condamnat joi de judecătorii Înaltei Curții de Casaţie şi Justiţie la opt ani și jumătate de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar legat de atribuirea unui contract de reabilitare a unor tronsoane de cale ferată.

Decizia instanței de trei judecători nu este definitivă. Urmează recursul la completul de cinci judecători, tot la Înalta Curte de Casație și Justiție, potrivit Agerpres.

Potrivit hotărârii instanţei, Vlădescu a primit câte șapte ani pentru două infracţiuni de luare de mită şi șase ani pentru trafic de influenţă, pedepse contopite la care s-a adăugat un spor, rezultatul fiind o condamnare de opt ani şi șase luni.

În acelaşi dosar, fostul deputat Cristian Boureanu a fost condamnat la patru ani şi trei luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă; Mircea Ionuţ Costea (cumnatul lui Mircea Geoană) – șapte ani închisoare pentru trafic de influenţă şi luare de mită, Constantin Dascălu (fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor) – cinci ani şi șase luni închisoare pentru luare de mită.

De asemenea, Mihaela Mititelu, o apropiată de conducerea Companiei Naţionale CFR, a primit patru ani pentru complicitate la trafic de influenţă.

Pe latură civilă, judecătorii au dispus confiscarea următoarelor sume: 3.990.248 lei, 2.177.000 euro şi 65.000 euro de la Vlădescu; 3.121.328 lei şi 1.919.900 euro de la Ionuţ Costea: 3.083.498 lei şi 1.050.087 euro de la Mihaela Mititelu; 1.114.000 euro de la Constantin Dascălu şi 2.111.799 euro de la Cristian Boureanu.

De asemenea, a fost confiscată suma de 214.874 euro în contul deschis la ANABI pe numele SC Topanel Production Panels SA.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Pe 15 noiembrie 2019, Sebastian Vlădescu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar de corupţie privind reabilitarea unor tronsoane de cale ferată.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată fostul deputat Cristian Boureanu, acuzat de trafic de influenţă; Mircea Ionuţ Costea (fost angajat la Ministerul Finanţelor şi fost director al Eximbank) – trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită şi Constantin Dascălu (fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor) – luare de mită.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati