Ce poți face azi, 4 iulie / Evenimente, cinema şi muzică din Bucureşti

CINEMA

* La Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31), în cadrul programului JOIA de film, de la ora 19:00 rulează „Une heure de tranquillité / O oră de linişte”, comedie lejeră de Patrice Leconte, în care Christian Clavier interpretează pe foarte pasionatul de jazz Michel, care găseşte un album rar şi visează să-l asculte în linişte în sufragerie, însă întreaga lume pare să conspire împotriva lui.

* La Cinemateca Eforie, de la ora 20:00, în ciclul Seara de Oscar este proiectată drama „The Hurricane / Uraganul”, regizată în 1937 de John Ford, cu: Dorothy Lamour, Jon Hall, Mary Astor.

* La Grădina cu Filme a Creart, în cadrul programului Seara Filmului Românesc se reia, de la ora 21:00, lungmetrajul documentar „Distanţa dintre mine şi mine”, portret al scriitoarei Nina Cassian realizat de Mona Nicoară şi Dana Bunescu.

* Caravana Metropolis #8 vă propune, de la ora 21:30 pe Insula Artelor din Parcul Titan, comedia „La ch’tite famille / Familia mea nebună” de şi cu Dany Boon, alături de care mai joacă Line Renaud, Laurence Arn, Valérie Bonneton, Guy Lecluyse.

MUZICĂ

* Programul Bucharest Jazz Festival se desfăşoară astăzi în două locaţii.

˟ În Gabroveni Jazz Club din ArCuB au loc 3 evenimente conexe:

– de la ora 12:00, conferinţa „Surveying the New Jazz Explosion, Scene by Scene, City by City” susţinută de Simon Rentner;

– de la ora 23:30, mini-recitaluri date de Beleaua Teodora (voce) şi Repciuc Ioana (voce) finaliste ale secţiunii competiţionale New Jazz Players;

– de la ora 24:00, o sesiune de Live Jam, improvizaţii de jazz cu band-ul TRIOM, artiştii festivalului şi muzicieni prezenţi.

˟ În Piaţa George Enescu susţin concerte:

– de la ora 19:00, Toma Dimitriu Quartet, format din muzicieni din Italia, Spania, Statele Unite şi România;

– de la ora  20:00, Johnny Bica, care interpretează piesele albumului său de debut „The Real Vibrations”, împreună cu Michael Acker – bas, Andy Ava – chitară electrică, Iulian Nicolau – baterie; invitaţi: Sebastian Burneci – trompetă şi Gianni Gagliardi – saxofon tenor.

* Trupa Whitechapel vine în premieră în România pentru un concert ce are loc pe scena open air de la Quantic Club, în deschiderea căruia, de la ora 19:30 cântă formaţia Crimena.

* Trupa Cats In The Rain ajunge pentru prima oară în grădina Expirat Halele Carol unde susţine un concert, de la ora 20:00.

* Ziua Americii este sărbătorită la terasa Berăriei H, printr-o seară de muzică interpretată live de Alexandra Crăescu (fostă concurentă Vocea României și X-Factor) şi trupa AMERICAS, care include cele mai tari hit-uri de peste ocean.

Sursa: bucurestifm.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati