Ce prevede planul de siguranță rutieră în Sectorul 1

Administrația Domeniului Public Sector 1 va implementa, în acest an, măsuri de siguranță rutieră pe mai multe străzi secundare din zona delimitată de Calea Dorobanților – Bulevardul Iancu de Hunedoara – Bulevardul Aviatorilor. Măsura vine ca urmare a creșterii numărului accidentelor rutiere în acest perimetru, în special cele cu pierderi de vieți omenești.

Până la aprobarea proiectului de buget pe anul 2022, vor fi executate lucrări de instituire a zonei de circulație de 30 km/h. Aceasta este doar o parte din „Planul de siguranță rutieră a Sectorului 1”, care a fost votat la începutul acestui an, care cuprinde amplasarea de limitatoare de viteză pe 330 de străzi aflate în administrarea Sectorului 1, supraînălțarea trecerilor de pietoni de lângă școli, modernizarea intersecțiilor periculoase, inclusiv cu semaforizare la comandă, organizarea de campanii de prevenție și aplicarea strictă a Codului Rutier.

În etapa următoare, după aprobarea proiectului de buget pe anul 2022, lucrările la mai multe străzi secundare din zona delimitată de Calea Dorobanților- Bulevardul Iancu de Hunedoara- Bulevardul Aviatorilor vor continua, după cum urmează:

1. Amenajarea de intersecții supraînălțate.

În sedinta extraordinară a Comisiei Tehnice de Circulație din data de 22 februarie 2022, s-a analizat și aprobat, din punct de vedere tehnic al circulației rutiere, propunerea Administrației Domeniului Public Sector 1 de resistematizare a intersecției străzilor Roma cu Washington. În urma analizei, s-a aprobat amenajarea intersecției conform planului de mai jos. Atașăm avizul emis cu nr. 11640/1951/11 martie 2022.
Vom continua execuția acestor lucrări și în alte intersecții cu risc ridicat de accidente.

2. Montare limitatoare de viteză din mixtură asfaltică.

3. Marcarea străzilor și a parcărilor laterale de utilitate publică.

În cadrul lucrărilor de marcaj, prioritate vor avea trecerile pentru pietoni. Pentru a împiedica parcarea ilegală a autoturismelor pe trotuare, în dreptul trecerilor de pietoni, se vor monta stâlpi pentru delimitare acces pietonal.

Pe străzile unde circulația se desfașoară în sens unic și există parcări laterale de utilitate publică, se vor face amenajări care constau în evazarea trotuarului în dreptul trecerilor pentru pietoni. Prin realizarea acestora, în intersecție va fi posibilă intrarea unui singur autovehicul, iar masinile parcate lateral nu vor mai avea acces pe trecerile pentru pietoni.

4. Înlocuirea semnelor de circulație decolorate, deformate și completarea acestora cu altele noi ce se impun prin amenajările ce urmează a fi executate.

Administrația locală dorește un dialog real și constructiv cu cetățenii și așteaptă propunerile pe adresa de e-mail: secretariat@adp-sector1.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati