Ce proiecte de fluidizare a traficului propune Primăria Sectorului 3

Primăria Sectorului 3 își propune realizarea unor proiecte de investiții, în zonele aglomerate, pentru fluidizarea traficului.

Concret, Primăria Sectorului 3 își propune să construiască un pasaj suprateran la intrarea în București de pe Autostrada A2, pe bulevardul Theodor Pallady.

Prin obiectivul de investiții „Interconectarea Sistemelor de Transport Auto în Zona Drumul Între Tarlale”, Primăria Sectorului 3 dorește construirea unui pasaj rutier suprateran, exclusiv rutier, cu rolul principal de a degreva intersecția Drumul între Tarlale și bulevardul Theodor Pallady, prin amenajarea la sol aferentă acestuia, inclusiv reorganizarea circulației în zona intersecției cu sens giratoriu.

În conformitate cu prevederile HG nr. 907/2016 privind etapele de elaborare și conținutul-cadru al documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice, prin HCLS3 nr. 139/2020 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Interconectarea sistemelor de transport auto în zona Drumul între Tarlale cu valoarea totală de 31.049.518,17 lei inclusiv TVA din care C+M 26.539.799,32 lei inclusiv TVA.

Pe amplasamentul destinat construirii obiectivului de investiții există mai multe tipuri de utilități ce vor trebui relocate, astfel încât să se asigure eliberarea amplasamentelor necesare demarării lucrărilor pentru pasajul rutier suprateran.

Principalele avantaje ale realizării acestui obiectiv de investiții sunt:

  • reducerea timpului de deplasare a autovehiculelor care tranzitează zona;
  • reducerea gradului de poluare prin scăderea consumului de carburant pe unitatea de distanță;
  • dezvoltarea infrastructurii existente și creșterea siguranței participanților în trafic prin asigurarea unei infrastructuri moderne, conformă cu cerințele actuale, atât din punct de vedere al structurii rutiere cât și al utilităților acesteia;
  • degrevarea zonei prin orientarea și separarea sensurilor de trafic;
  • standarde civice și de mediu la nivel mult mai ridicat comparativ cu situația existentă.

Noul proiect pe care Primăria Sectorului 3 și-a propus să-l implementeze, se adaugă celor pentru construirea pasajului suprateran de la intersecția Șos. Gării Cățelu- Industriilor- Drumul Între Tarlale și lărgirea străzii Drumul Între Tarlale. 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati