Ce putem face în cadrului proiectul Străzi Deschise, după ce spectacolele au fost anulate din cauza caniculei

Calea Victoriei redevine traseu pietonal, în acest weekend, în cadrul proiectului „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană”, oferind bucureştenilor şi celor care vizitează oraşul ocazia să redescopere frumuseţea şi diversitatea arhitecturală şi să exploreze zone istorice din centrul Capitalei.

Potrivit unui comunicat al ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, pe durata restricţiilor de trafic rutier instituite în weekend, între orele 10,00 – 22,00, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum de la intersecţia cu Bulevardul Dacia, Strada Ştirbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua, pe timpul nopţii de sâmbătă până duminică dimineaţa, începând de la ora 23,00 până la ora 09,00. Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

Ca o alternativă de petrecere a timpului liber, având în vedere vremea caniculară prognozată, se recomandă vizitarea unor expoziţii cu acces gratuit precum: expoziţiile de la Casa Filipescu-Cesianu a Municipiului Bucureşti, „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” şi „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani”, deschise sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 10,00 – 17,30 şi expoziţiile organizate de Şcoala de Artă Bucureşti, pe strada Cuza Vodă nr. 100, în Sectorul 4, ce oferă publicului oportunitatea de a admira lucrările cursanţilor din diverse secţii artistice, între orele 15,00 – 20,30.

De asemenea, spaţiile de la Hanul Gabroveni găzduiesc expoziţia despre Universul lui Salvador Dali, ce este deschisă publicului larg, în fiecare zi a săptămânii, între orele 10,00 – 20,00. Biletele pot fi achiziţionate atât online, de pe entertix.ro, cât şi de la casa de bilete ARCUB.

Atmosfera veacului trecut şi eclectismul societăţii româneşti interbelice pot fi redescoperite, de marţi până duminică, în intervalul orar 12,30 – 18,00, la Casa Eliad din Bulevardul Mircea Vodă, în cadrul expoziţiei „Feminitatea veacului trecut. De la Belle Epoque la Interbelic”, organizată de Primăria Capitalei, prin Centrul Cultural Expo Arte, în parteneriat cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti. Gândită ca o incursiune în obiceiurile vestimentare româneşti de la începutul secolului XX, expoziţia prezintă, prin piese urbane de îmbrăcăminte, costume tradiţionale şi accesorii selectate de curatoarea Iulia Gorneanu, o imagine a societăţii româneşti interbelice. În zilele de luni, expoziţia este închisă. Accesul publicului este gratuit.

Municipalitatea a anunţat, miercuri, că programul artistic din cadrul proiectului „Străzi Deschise – Bucureşti, promenadă urbană” programat la sfârşitul acestei săptămâni pe Calea Victoriei se anulează, având în vedere prognoza meteo care anunţă caniculă în Capitală. De asemenea, se anulează şi activităţile programate să aibă loc în cadrul proiectului pe Strada Secuilor din Sectorul 4.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati