Ce puteți vedea la Muzeul Național Militar „Regele Ferdinand I”. Expozițiile variate reflectă nu doar istoria militară, ci și bogăția culturală a națiunii

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” a celebrat recent un secol de activitate, devenind un important reper cultural și istoric în București. De-a lungul timpului, expoziția muzeală a fost relocată în diverse clădiri, iar în prezent, instituția își desfășoară activitatea în apropierea Ministerului Apărării Naționale, în zona Gării de Nord, transmite Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – TPBI pe pagina de Facebook.

Clădirea muzeului este concepută pentru a oferi vizitatorilor o privire de ansamblu asupra evoluției apărării și milităriei pe teritoriul României, începând cu cele mai vechi momente ale civilizației umane. Expozițiile variate reflectă nu doar istoria militară, ci și bogăția culturală a națiunii.

Muzeul continuă să fie un loc de educație și cercetare, promovând cunoștințele despre istoria militară românească și valorile naționale.

  • Cu o moștenire de un secol, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” rămâne dedicat misiunii sale de a conserva și expune patrimoniul istoric al țării.
„Clădirea care găzduiește muzeul este structurată astfel încât să prezinte publicului larg elemente de la începutul civilizației umane, având în vedere, implicit, fenomenul de apărare și militar de pe teritoriul României.
Traseul gândit este unul al evoluției istorice și pornește din perioada daco-romană. Sunt menționați domnitorii români, precum Ștefan cel Mare și Mihai Viteazul.
  • Foarte frumos este reflectat Războiul de Independență din secolul al-XIX-lea, apoi vremea în care Statul Român a devenit regat. Sunt reproduse, cu ajutorul unor diorame, aspecte din Primul și Al Doilea Război Mondial.
Foto: Facebook/ Asociația de Dezvoltare Intercomunitară- TPBI
  • Momentul Marii Uniri este și el relatat, prin câteva obiecte importante ale vremii. Colecțiile de arme albe, arme de foc, machete sau recuzite din ultimele două milenii reprezintă alte atracții pe care muzeul vi le propune.
Nu în ultimul rând, expozițiile temporare organizate aici au darul de-a releva lucruri noi de fiecare dată când ușa muzeului este deschisă.”, se menționează în sursa citată.
  • Muzeul se află pe Strada Mircea Vulcănescu 125-127, Sector 1, București, iar programul este de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00. Cei care vor să viziteze muzeul pot utiliza troleibuzele 62, 85, 93, 96 sau autobuzele 178, 196.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati