Ce s-a cerut la negocierile de miercuri seara dintre sindicate şi Guvern

Reprezentanţii sindicatelor din Educaţie au avut miercuri seara o nouă rundă de discuţii cu Guvernul pe marginea majorărilor salariale.

În mijlocul negocierilor au solicitat o majorare de 25% a salariilor, iar miercuri seara, când aceasta a fost acceptată și s-a stabilit majorarea cu 1000 de lei brut de la 1 iunie adică majorarea cu 15% a salariilor din preuniversitar, urmând ca în 2024 să crească cu încă din 40% din valoarea totală a majorărilor, au refuzat-o, notează ecopolitic.ro.

Totodată, pentru debutanți, creșterea de 1.000 lei reprezintă DEJA un plus de 25% faţă de actualul salariu brut de 4098 lei, adică se va ajunge la 5098 lei!!!!

  • De asemenea, au refuzat ca salariul profesorului debutant/asistent universitar să se raporteze la salariul mediu brut din economie – aproximativ 6800 de lei în 2023 – (și să reprezinte punctul de referință al grilei de salarizare din educație) – o altă cerință cu care au venit în mijlocul negocierilor.
  • Au spus că REFUZĂ voucherele/primele de 4000 de lei pentru profesori, respectiv de 1500 lei pentru personalul nedidactic, pentru ca ieri seară să le solicite din nou.

O alta pretenție ridicată ieri seara, din senin: majorare de 2.000 lei net pentru toata lumea! Mai mult, azi au venit cu noi pretenții: 4.000 de lei pentru debutanți.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati