Ce se întâmplă cu operațiile programate după ce spitalul Colentina redevine suport COVID

0
42
Colentina
spitalulcolentina.ro

Medicul Victor Cauni, şeful secţiei de Urologie de la spitalul Colentina, a explicat ce se întâmplă cu pacienții care sunt internați în unitatea spitalicească și au nevoie de operație, după ce spitalul va redeveni suport COVID.

”Operaţiile pe care le avem programate vor fi făcute. Luni avem programate 15 operații și de luni nu vom mai face nicio internare pe secție, dacă pacientul nu are și COVID. Sunt pacienţi care au stat 6 luni şi au aşteptat 6 luni în care noi nu am putut trata niciun pacient fără COVID în spitalul Colentina” a explicat doctorul Victor Cauni pentru Antena 3.

Vezi și: Gabriela Firea, după ce s-a anunțat că Spitalul Colentina redevine spital COVID: Viața a 20.000 de bolnavi cronici este în pericol

Medicul susține că bolnavii sunt disperați din cauza faptului că nu vor mai putea ajunge la medicul cu care au ținut legătura luni la rând. Ba mai mult, unii au afirmat că ar fi în stare să se infecteze cu noul coronavirus numai ca să ajungă la spitalul care i-a tratat atâta timp.

”Noi vrem să putem lucra în zona de mix: COVID, non-COVID ca să nu discriminăm pacienti cu boli grave care nu au această infecție. Ar trebui să ne întrebăm câte sute de pacienti vor muri pentru că nu pot fi tratați de noi? Am avut pacienți bolnavi care voiau să se infecteze cu COVID numai ca să îi pot opera eu. Din punctul meu de vedere, cred că sistemul mixt este singurul viabil. Nici în străinătate nu sunt spitale COVID, sunt spitale care au grijă şi de pacienţi non-COVID şi de pacienţi COVID. Este o boală” a mai adăugat şeful secţiei de Urologie de la spitalul Colentina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.