Ce se întâmplă cu pacienții de la Spitalul Foișor ale căror operații au fost amânate

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat, vineri, că pacienții de la Spitalul Foișor ale căror operații au fost amânate vor fi prioritizați în unitățile medicale la care s-a cerut suportul pentru a se depăși această perioadă de pandemie.

Ioana Mihăilă a fost întrebată, vineri, la Timișoara, ce le transmite celor 865 de pacienți de la Spitalul Foișor ale căror operații au fost amânate. Aceasta a declarat că pacienții în cauză vor fi prioritizati pentru acces în acele spitale în care s-a cerut susținerea.

„Pacienții care nu au avut acces la servicii medicale sunt cei care vor fi prioritizati pentru acces în acele spitale în care am cerut susținerea pentru acea perioada cumplită de vârf a valului trei, perioadă în care am cerut din nou susținerea pentru a ne pune la dispoziție paturile de terapie intensivă”, a menționat Mihăilă.

Întrebată ce mesaj are pentru cei 57 de pacienți care au nevoie de un transplant, Ioana Mihăilă a declarat că și aceștia sunt pe lista de priorități.

„Sunt pe lista de priorități și aceste spitale sunt pe lista de priorități pentru revenirea la specialitatea anterioară”, a declarat Mihăilă.

Decizia transformării Spitalului Foișor în spital COVID a fost soluția identificată de Departamentul pentru Situații de Urgență și avizată de Ministerul Sănătății pentru că avea 26 de locuri la AȚI.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati