Ce se va construi în locul complexului Europa. Patronul Nicolae Dumitru (Niro) are un plan grandios în locul tarabelor

Niro Investment, compania controlată de omul de afaceri Nicolae Dumitru, pregătește construcția unui parc de retail modern, cu un hipermarket și magazin de bricolaj, în locul celebrelor tarabe cu produse ieftine din complexul Europa, închise anul trecut.

„Intenția este să demarăm un proiect nou. Vrem să introducem această zonă în circuitul comerțului modern. Ne dorim să facem un centru de retail, cu ancore de tip hipermarket și bricolaj, plus galerii comerciale.

Am început deja discuțiile cu posibili parteneri. În funcție de rezultatul discuțiilor, pe care ar trebui să le concretizăm anul viitor, vom avansa spre autorizarea proiectului. Va fi dezvoltată zona aflată în proprietatea noastră. După închiderea activităților din complexul Europa am putut reintra și noi în posesia terenului“, a declarat Nagy, scrie Profit.ro.

Complexul Europa, inaugurat imediat după Revoluție de Nicolae Dumitru și partenerul său Constantin Salitră, a fost închis anul trecut, după un șir lung de razii ale poliției, care s-au încheiat cu confiscarea a 16 camioane de marfă contrafăcută. Tarabele acopereau un teren de aproape 10 hectare, iar după închiderea complexului, acestea au fost demolate. Ulterior, Nicolae Dumitru și-a comasat acolo circa 5 hectare.

Lotul vechiului complex Europa se învecinează cu alte trei foste fabrici comuniste ale căror actuali proprietari se pregătesc să le transforme în proiecte imobiliare. Una dintre acestea este fosta Întreprindere de Utilaj Greu pentru Construcții (IUGC), care urmează a fi transformată într-un complex rezidențial cu peste 1.500 de locuințe.

Lângă această proprietate sunt o serie de hale degradate, parte a fostului Centru de Exploatare a Lemnului, care aparțin familiei Hanifi, proprietara unuia dintre primele parcuri en-gros din România – Smart Expo Flora din Voluntari. Investitorii pregătesc aici actele necesare dezvoltării unui ansamblu rezidențial cu circa 900 de apartamente.

Lotul Niro este situat și în apropierea complexului Dragonul Roșu, un alt proiect celebru dezvoltat de Nicolae Dumitru. Alte proiecte cunoscute realizate de el sunt Complexul Agroalimentar Crângași și ansamblul Central Residential Park, de lângă stadionul Dinamo.

Grupul Niro are un portofoliu de proiecte dezvoltate care totalizează o suprafață de 500.000 de metri pătrați construiți, cu o valoare de peste 400 milioane de euro, potrivit datelor făcute public.  Investițiile companiei se extind și pe sectorul hotelier.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati