Ce spune Florin Cîțu, întrebat despre o eventuală carantinare a Bucureştiului

0
132
Cîțu
Foto: acebook.com/florinVcitu

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că nu-şi doreşte să se ajungă la carantinarea municipiului Bucureşti, întrucât a vrut întotdeauna ca economia să rămână deschisă.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, luni, despre o eventuală carantinare a municipiului Bucureşti şi a afirmat: ”Am vrut să păstrăm economia deschisă pentru că doar aşa putem să plătim costul pandemiei, avem nevoie de economie deschisă. Am găsit anul trecut soluţii pentru a menţine economia deschisă. Personal, bineînţeles că-mi doresc să nu ajungem la o situaţie de caratinare. Ascult toate opiniile specialiştilor (…) decizia o luăm după aceea. Opiniile care vin de la Ministerul Sănătăţii sunt importante, dar decizia o luăm după ce ascultăm toate opiniile”, potrivit news.ro.

Voiculescu NU exclude măsura carantinei în Bucureşti. Ce spune prefectul Capitalei

Vlad Voiculescu a precizat că nu exclude măsura carantinei în Bucureşti, în cazul în care rata de infectare depăşeşte 6 la mia de locuitori. Ministrul Sănătăţii a adăugat că trebuie revizuite criteriile pentru declararea carantinei.

De asemenea, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că, în cazul în care Bucureştiul ajunge la o rată a infectărilor de 6 la mia de locuitori, atunci nu vor mai putea fi făcute cursuri, potrivit ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii, fiind posibil să fie luată măsura carantinării zonale, atât în Capitală cât şi în localităţile limitrofe aflate deja în carantină, astfel încât „circulaţia să fie limitată, să evităm aglomeraţia, în special în mijloacele de transport în comun, în pieţe, mall-uri”.

”Evident că deplasarea va trebui făcută în cazurile în care este nevoie şi cu declaraţie pe propria răspundere”, a afirmat prefectul.

El a adăugat că luni va exista o discuţie cu specialiştii în sănătate, DSP şi INSP.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.