Ce spune medicul trimis de OMS în România să ajute la rezolvarea crizei sanitare

Heather Papowitz, experta trimisă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în România pentru a asista guvernul în criza sanitară, a ajuns astăzi în România. Aceasta a cerut implicare din partea autorităților și cetățenilor.

„Sunt încântată să fiu aici și să ofer ajutor autorităților din România. Trebuie să se implice toată lumea, de la guvernanți, la instituțiile publice și până la cetățeni.”, a transmis expertul OMS.

OMS va ajuta România cu expertiză, dar și cu echipament. 34.000 de teste rapide și aproape 200 de concentratoare de oxigen vor fi distribuite în țară.

„Sunt încântată să lucrez cu autoritățile din România și cu părțile cheie pentru a aborda problema nivelului scăzut de vaccinare împotriva COVID-19 în țară. O prioritate urgentă este creșterea vaccinării în rândul grupurilor vulnerabile, reducerea riscului de spitalizare și deces și ameliorarea presiunii asupra sistemului de sănătate”, tranmsite dr. Papowitz.

Dr. Heather Papowitz se va întâlni cu omologii naționali și va face evaluări pe teren pentru înțelegerea crizei COVID-19, potrivit unui comunicat de presă. Medicul va colabora cu autoritățile naționale de sănătate pentru a identifica prioritățile cheie și acțiunile imediate care trebuie întreprinse.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati