Ce spune medicul Valeriu Gheorghiţă, la un an de la preluarea funcţiei de coordonator al campaniei de vaccinare

Medicul Valeriu Gheorghiţă a transmis sâmbătă, la împlinirea unui an de când a fost desemnat preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, că s-a întrebat dacă ar mai accepta această responsabilitate dacă ar putea da timpul înapoi, iar răspunsul a fost, fără ezitare, DA.

„Am fost onorat şi pe deplin conştient de responsabilitatea care mi-a fost încredinţată! În tot acest timp am fost dedicat acestui demers, m-am implicat cu toată priceperea mea în organizarea campaniei de vaccinare care a debutat fix la 5 săptămâni de la numirea mea, adică pe 27 decembrie 2020! Am avut câteva repere importante în toată activitatea de până acum: transparenţă, onestitate, decizii bazate de date ştiinţifice, echilibru, deschidere spre dialog şi comunicare cu toţi cei implicaţi în implementarea strategiei de vaccinare, empatie şi înţelegere faţă de ezitările şi preocupările oamenilor”, a transmis Valeriu Gheorghiţă sâmbătă seară, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook RoVaccinare.

Medicul mărturiseşte că s-a întrebat cu onestitate, dacă ar mai accepta această responsabilitate.

„Răspunsul a fost fără ezitare DA, deşi nu este deloc uşor…ba dimpotrivă! Dar mi-au venit în minte două citate geniale care m-au inspirat în cazul acesta, şi anume: «Există un singur mod de a evita critica: fă nimic, spune nimic şi fii un nimică – Aristotel; «Când oboseşti, învaţă să te odihneşti, nu să renunţi»– Banksy”, mai scrie medicul.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati