Ce tenismene vor la participa la turneul WTA de la București organizat de Ion Țiriac

0
190

Cel puţin şase jucătoare de tenis din România sunt calificate direct pe tabloul principal al noului turneu WTA 125 organizat la Bucureşti, între 12 şi 18 septembrie, Ţiriac Foundation Trophy, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, în acest moment Irina Bara şi Gabriela Lee (fostă Talabă) sunt direct calificate pe tabloul principal, Mihaela Buzărnescu şi Andreea Roşca vor primi wild-card-uri tot pe tabloul principal, iar alte două wild-card-uri pe tabloul principal vor fi oferite tot unor jucătoare din România, dar organizatorii încă nu s-au decis asupra numelor lor.

Cele două wild-card-uri pentru calificări vor fi câştigate de două tinere jucătoare din România, care vor participa, pe 7 şi 8 septembrie, la un turneu de precalificare.

”E un turneu decent, pe care Fundaţia Ţiriac a reuşit să-l achiziţioneze pentru următorii ani în România şi pentru a da şansă o jucătoarelor tinere de la noi sa ia contactul cu performanţa şi cu meciurile tari din WTA. Ţinând cont de faptul că 160 de puncte WTA se duc la câştigătoare, tabloul de joc arată destul de bine, cu cel puţin 10 jucătoare din primele 100 din clasamentul WTA. Pentru cele două wild-card-uri din calificări, e foarte bine să se organizeze un turneu de precalificare pentru românce. Pentru ele e bine să aibă continuitate în România. E meritoriu că avem turneu la Iaşi, la Cluj, acum la Bucureşti şi poate în curând la Bacău”, a spus Ion Ţiriac, promotorul acestei idei şi cel care a organizat în România, vreme de două decenii, unul dintre cele mai mari turnee de tenis ATP din această parte a Europei.

Directorul turneului de la Bucureşti, Cosmin Hodor, a explicat importanţa acestei competiţii pentru tenisul feminin din România şi motivele pentru care s-au depus atâtea eforturi: ”Domnul Ţiriac şi-a dorit să aducă în România în următoarea perioada un turneu WTA şi unul ATP. Chiar a avut pe masă posibilitatea de a prelua licenţa pentru acest an, pentru un turneu WTA 500 outdoor. Dar, din păcate, a trebuit să refuzăm deoarece încă nu avem infrastructura necesară să organizăm un astfel de turneu outdoor, după toate cerinţele WTA.

Poate în viitor, în zona Otopeni, vom fi pregătiţi şi pentru un turneu mai mare. Chiar şi aşa, Ţiriac Foundation Trophy este un turneu WTA, într-o săptămână bună, chiar dacă venim după ultimul turneu de Grand Slam al anului, pentru că urmează în Europa o serie de turnee pe zgură. La fel se întâmpla şi pe vremea când turneul ATP se organiza în luna septembrie la Bucureşti, imediat după US Open. Andrei Pavel venea şi juca pe zgură direct de pe hard şi chiar a făcut semifinala de vreo două ori şi a câştigat la dublu. Este un turneu organizat cu mari eforturi şi vreau să le mulţumesc şi public tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei competiţii, sponsori, parteneri, Fundaţiei Ţiriac, Federaţiei Române de Tenis şi Ministerului Sportului”.

Ţiriac Foundation Trophy este un turneu cu premii totale de 115.000 de dolari, iar campioana va fi recompensată cu 160 de puncte WTA. Tragerea la sorţi va avea loc sâmbătă 10 septembrie, la ora 10:00, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti. Costurile totale de organizare se ridică la 165.000 de dolari, precizează FRT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.