Ce vor mânca de Crăciun deținuții din România. Din meniu nu lipsesc sarmalele și cozonacul

Tobă, sarmale, friptură și cozonac, acestea sunt alimentele de pe mesele celor peste 23.000 de deținuți din România, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a transmis, la solicitarea gândul.ro, meniul special de Crăciun, care va fi pregătit în toate unitățile de detenție.

Ce vor mânca de Crăciun deținuții

Deținuții vor primi de Crăciun, la micul dejun, ceai, pâine, brânză, ceapă uscată, pate de porc sau de pasăre și tobă (în funcție de regim și religie).

Meniul de prânz include ciorbă de porc, de pui sau de vită (în funcție de regim și religie), sarmale sau varză a la Cluj, cozonac și apă minerală.

La cina de Crăciun, deținuții vor avea piure de cartofi cu friptură de porc sau de pui la cuptor, salată și un măr

Potrivit legii, băuturile alcoolice lipsesc din meniul pentru deținuți, însă masa festivă va fi, cu siguranță, apreciată și savurată de cei care, condamnați pentru diverse infracțiuni, se află în spatele gratiilor, departe de familii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati