Cea de-a 8 a ediţie a Festivalului K-Lovers

Ambasada Republicii Coreea în România organizează, alături de Centrul de Studii Româno-Coreene (CSRK), din cadrul Universității Româno-Americane, cea de-a 8 a ediție a Festivalului K-Lovers, în perioada 22 – 26 mai 2023. Festivalul își propune să aducă mai aproape de publicul din România, cultura și tradițiile din Republica Coreea.

Ediția de anul acesta își deschide porțile cu atelierul de Buchaechum (dans tradițional coreean cu evantaie) susținut Seo Minseong – regizor artistic, coregraf, profesor și artist Buchaechum, director al Berlin Korean Dance Project, ce se va desfășura în perioada 22-24 mai între orele 18:00 și 21:00. Seria de evenimente continuă în data de 24 mai cu atelierul de Samulnori (tobe tradiționale coreene) organizat sub îndrumarea lui Park Myunghyun – artist și profesor de Samulnori în cadrul National Gugak Center și Global Music Academy din Berlin.

Participanții vor avea șansa de a asista la cursul „Is Korean not too Korean? Impact of Globalization”, din data de 25 mai, orele 10:00-11:30, organizat sub îndrumarea prof. No Seung Kwan, de la Universitatea Hanyang din Coreea de Sud.

Evenimentul central al Festivalului va fi Gala Aniversară Korea Corner ce va avea loc joi, 25 mai, începând cu ora 18:00, în Aula Magna a Universității Româno-Americane. Gala care celebrează cea de-a doua aniversare a proiectului Korea Corner, include ceremonia de premiere pa celor mai buni cursanți ai Centrului de Studii Studii Româno-Coreene și promite un spectacol de neuitat susținut de invitații speciali, domnișoara Seo Minseong și domnul Park Myunghyun, precum și de artiștii: Pureun Narae (tobe tradițional coreene), Syzygy (dans K-pop), KROWN (dans tradițional coreean cu evantaie).

K-Lovers Festival se va încheia vineri, 26 mai, prin intermediul unei varietăți de activități și ateliere dedicate culturii coreene pornind de la teme precum cinematografie și istorie, pictură, caligrafie, dans, muzică și artă. Pentru detalii, vă rugăm să consultați programul de mai jos.

Accesul la Festival este gratuit și se realizează prin înscriere în prealabil. Vă rugăm să verificați și pagina de Facebook a evenimentului pentru mai multe informații.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati