Cea mai mare orgă din sud-estul Europei – la Sala Radio

Publicul bucureştean va avea ocazia joi, 23 ianuarie, să asculte cea mai mare orgă din sud-estul Europei (7600 de tuburi): orga Sălii Radio, construită în Cehia, în 1960. 

Orchestra Naţională Radio va interpreta Concertul în re minor pentru orgă şi orchestră de Handel, sub bagheta dirijorului Jozsef  Horvath şi în interpretarea solistică a lui Dan Racoveanu – orgă, a informat un comunicat al organizatorilor.

Seara de la Sala Radio se va deschide cu Uvertura Rosamunde semnată de compozitorul austriac FRANZ SCHUBERT, creată pentru premiera piesei de teatru cu acelaşi nume semnate de Helmina von Chezy, scriitoare de origine germană.

A doua parte a concertului propune publicului cunoscuta lucrare a lui Felix Mendelssohn Die erste Walpurgisnacht (Prima noapte a Walpurgiei), bazată pe poemul lui Goethe şi descriind un conflict între ritualuri păgâne şi forţe creştine.

În aprilie 2000, Dan Racoveanu a interpretat la Ateneul Român, în primă audiţie în România, coralele din Colecţia „Neumeister” de J. S. Bach (descoperite în 1984). Tot în Anul Bach, a organizat în premieră în România primul festival de muzică barocă pe instrumente de epocă (la Ateneul Român).

Evenimentul se va derula cu participarea soliştilor vocali Sorana Negrea (alto), Liviu Indricău (tenor), Daniel Filipescu (bariton), Filip Panait (bas) şi a Corului Academic Radio (dirijor: Ciprian Ţuţu).

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro. Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati