Societatea de Investiții (SIF) Banat-Crișana devine un agent economic important în Sectorul 4, cumpărând 99.92% din capitalul social al companiei sud-coreene DOOSAN la fosta IMGB, tranzacţie prin care a preluat platforma de 54 de hectare de teren din sudul Capitalei. Această tranzacție ar putea crea mii de locuri de muncă, arată autoritățile locale.
Investițiile publice în infrastructură atrag investitori importanți în Sectorul 4 al Capitalei. Finalizarea lucrărilor de lărgire a Șoselei Berceni, de la două la patru benzi, demararea, în premieră, a proiectului de construire a unei noi stații de metrou pe aceeași arteră, în apropierea Șoselei de Centură a Capitalei, precum și celelalte proiecte din Sectorul 4, cum ar fi digitalizarea și transparentizarea procedurilor administrative contribuie, astfel, la oferirea de oportunități de investiții, crearea de locuri de muncă și creștere economică, potrivit unui comunicat de presă.
După ce în 2019, Canpack România – societate cu capital american – a investit 50 de milioane de euro într-o nouă linie de producție a dozelor din aluminiu, Societatea de Investiții (SIF) Banat-Crișana devine un agent economic important în Sectorul 4, cumpărând 99.92% din capitalul social al companiei sud-coreene DOOSAN la fosta IMGB, tranzacţie prin care a preluat platforma de 54 de hectare de teren din sudul Capitalei.
“Tranzacția prin care SIF Banat Crișana dobândește pachetul de control al Doosan IMGB cumulează câteva superlative. […] achiziția a vizat cea mai mare suprafață de teren intravilan compact din București […] contractat în ultimii 10 ani, într-o zonă în plină expansiune imobiliară […]”, a declarat Bogdan Drăgoi, director general și președinte al Consiliului de Administrație SIF Banat Crișana.
”Traversăm o pandemie ce crează un context plin de incertitudini și temeri, care se răsfrâng cu putere în plan economic. La finalul unui an în care s-au pierdut sute de mii de locuri de muncă în România, în Sectorul 4 al Bucurestiului există motive de speranță și perspective clare de dezvoltare”, arată sursa citată.
Indiferent de destinația pe care o va lua terenul de 54 de hectare din Sectorul 4, cu siguranță, în proiectare, implementare, dezvoltare, construcție și, mai apoi, în exploatare vor fi create mii și mii de locuri de muncă bine plătite. Investiție cu investiție, proiect cu proiect, Sectorul 4 progresează, iar locuitorii din 4 au motive de optimism legate de creșterea economică, chiar și în cele mai dificile timpuri.
„Primăria Sectorului 4 va continua să investească masiv în infrastructură, întrucât acest lucru se dovedește a fi principalul motiv pentru care investitorii importanți aleg un loc sau un altul pentru a-și deschide noi afaceri. Este responsabilitatea noastră, a comunității Sectorului 4, să creăm cadrul propice pentru astfel de investiții, pentru că, în definitiv, acestea ne aduc plus valoare la bugetul local și locuri de muncă bune și foarte bine plătite”, declară Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.