Cea mai scăzută temperatură a fost la Miercurea-Ciuc – minus 22,9 grade Celsius

Cea mai scăzută temperatură din ţară s-a înregistrat, duminică dimineaţa, la Miercurea Ciuc, unde staţia meteo a înregistrat o minimă de minus 22,9 grade Celsius, potrivit agenției de presă Agerpres.

Potrivit meteorologului Halada Szilárd, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud, din Sibiu, şi în celelalte localităţi ale judeţului Harghita au fost valori scăzute de temperatură, respectiv minus 22 grade Celsius la Joseni, minus 19,7 grade Celsius la Topliţa şi minus 14,3 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.

La staţia de munte Bucin s-au înregistrat minus 19,9 grade Celsius, iar stratul de zăpadă măsoară 37 cm.

La Miercurea Ciuc a fost ger pe tot parcursul nopţii, dar la răsăritul soarelui temperatura a scăzut şi mai mult şi a atins minima de 22,9 grade Celsius.

Sursa citată a precizat că aceste valori de temperatură au fost valorizate de o masă de aer rece, pătrunsă în zonă din nordul continentului, de faptul că în Harghita a fost cer senin, spre deosebire de restul Transilvaniei, dar şi de existenţa stratului de zăpadă.

Meteorologul Halada Szilárd a mai spus că şi în următoarele trei zile vremea va fi geroasă, cu minime apropiate celor de duminică, după care temperaturile vor mai creşte.

Valoarea de minus 22,9 grade Celsius este una obişnuită pentru Harghita, zona fiind supranumită „Polul Frigului”, unii dintre locuitorii judeţului spunând că abia acum simt că a venit iarna.

Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1985, când termometrele au arătat minus 38,4 grade Celsius.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati