Cea mai veche școală din Sectorul 6 va fi demolată

Cea mai veche școală din Sectorul 6 va fi demolată. Locul va fi luat de una mult mai mare, dublă ca și capacitate, cu săli luminoase, biblioteci, laboratoare, săli de mese și zone de relaxare cu terasă spre grădină.

E vorba despre cele două corpuri ale Școlii 168 din Giulești, veche de 126 de ani, unde învață 350 de copii. 

Marți, primarul Ciprian Ciucu a participat, alături de elevi, cadre didactice și părinți, la prima dezbatere publică a proiectului finanțat de Banca Mondială, prin Ministerul Educației. 

Arhitecții, care au câștigat licitația, au prezentat viziunea, schițele și randările. Munca lor din utimele luni.

„Numărul de clase se va dubla, de la 10 la 20 și vor fi echipate modern. Am insistat pe lângă Ministerul Educației și am reușit ca cele două corpuri să fie refăcute complet, la standarde moderne, adaptate cerințelor educației de azi, prin programul Școli Sigure! 

Ambele, și cel din str. Alizeului, și cel din Calea Giuleşti nr. 7, vor fi nou-nouțe și vor avea inclusiv laboratoare, bibliotecă, săli de mese. Cu tot cu laboratoare, numărul de clase se va dubla, de la 10 la 20 și vor fi echipate modern. Primăria Sectorului 6 asistă Ministerul Educației, realizează o parte din lucrările incipiente și sprijină echipa de proiect”, a anunțat edilul.

CE URMEAZĂ?

Ministerul Educației va scoate la licitație lucrările de proiectare și execuție. Va dura, probabil, circa șase luni;

Proiectarea va mai dura între patru și șase luni. 

Mutarea copiilor din școală, undeva la începutul anului viitor. 

Școala 168 se află într-o zonă protejată, ceea ce înseamnă că autorizațiile vor fi emise de către Primăria Generală, nu de Primăria Sectorului 6. Astfel că întregul proiect ar putea fi întârziat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati