CEC Bank contractează 50 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii pentru finanţarea companiilor

0
91
sursa foto: www.forbes.ro

CEC Bank a încheiat un nou acord de finanţare, în valoare de 50 milioane de euro, cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), prin schemele de finanţare dedicate pentru economiile afectate de COVID-19. Sumele pot fi puse deja la dispoziţia clienţilor băncii.

„Prin acest nou acord de finanţare, continuăm buna colaborare pe care o avem cu BEI încă din anul 2013 şi ne diversificăm resursele disponibile pentru finanţarea economiei, în special pentru IMM-uri şi companii cu capitalizare medie. Finanţarea pusă la dispoziţie de BEI contribuie la îmbunătăţirea accesului companiilor la credite şi ne permite să susţinem proiecte de investiţii care contribuie la modernizarea şi diversificarea activităţii economice şi la menţinerea şi/sau crearea de noi locuri de muncă”, a declarat Bogdan Neacşu, Preşedinte, Director General CEC Bank.

Acesta este un nou tip de finanţare dezvoltat de BEI în contextul pandemiei COVID-19, pentru a sprijini revenirea sectorului IMM, iar CEC Bank este prima bancă din România care a accesat finanţările dezvoltate de BEI ca răspuns la COVID-19.
Colaborarea dintre CEC Bank şi BEI a început în 2013, iar acesta este cel de-al treilea acord de finanţare semnat de cele două parţi. Precedentele acorduri au fost semnate în 2013, respectiv 2014 şi au avut o valoare cumulată de 145 milioane euro.

Prin sursele atrase de la BEI până în prezent, CEC Bank a oferit finanţări în valoare de circa 1 miliard de lei, pentru peste 1.500 de companii, iar prin noul acord de finanţare CEC Bank poate oferi credite pe termen mediu (până la 5 ani), cu un nivel al dobânzii redus cu minimum 0,25% faţă de dobânda standard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.