CEC Bank va emite poliţe RCA, care ar putea fi cele mai iefine de pe piaţă

Calvarul RCA se va încheia săptămâna viitoare. Cel puţin pentru jumătate de an, cât va dura plafonarea tarifelor la asigurările obligatorii auto. ASF a trimis astăzi Guvernului proiectul prin care speră să calmeze piaţa asigurărilor. Mai mult, pentru a evita un dezastru după prăbuşirea Euroins, statul a decis să emită poliţe RCA prin CEC Bank, potrivit observatornews.ro.

Poliţele RCA vor reveni la preţurile de acum un an. Un şofer sub 30 de ani cu un motor de 1,2 litri va plăti cu 42% mai puţin, în timp ce unul sub 40 de ani, cu o maşină de 1.500 de cmc, va economisi 35%. Cel mai mult se vor ieftini poliţele pentru cei sub 50 de ani, cu motoare mai puternice: o scădere de aproape 75%, până la nivelul din martie 2022.

Dorel Duţă, preşedinte UNSICAR: Ar trebui să fie preţurile de vânzare efectivă de la acel moment. 

Adrian Câciu, ministrul de Finanţe: Se vine tocmai în scopul ca preţurile să nu mai crească. 

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: În momentul când cel mai mare operator de pe piaţă iese, când ai milioane de oameni care trebuie să-şi schimbe poliţele, are un sens să vii să calmezi lucrurile.

Reporter: Statul vrea acum să vândă RCA prin CEC Bank, companie pe care o deţine. La început de an, CEC Bank a primit din partea Ministerului Economiei un mandat pentru a putea să intre pe piaţa de asigurări. Acum, CEC Bank ar trebui ca, într-o lună, să depună documentele în aşa fel încât să obţină autorizaţie pentru a putea emite poliţe RCA.

Adrian Câciu, ministrul de Finanţe: În momentul în care începe procedura de autorizare ASF-ul va da tot concursul ca autorizaţiile să vină, respectând toate criteriile legale. Să vină rapid şi să intre cât mai rapid în piaţă. 

Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR: O să avem o mai mare garanţie şi n-o să ne mai aşteptăm la un faliment, la o firmă din afară care pleacă, îşi ia banii şi ne lasă cu buza umflată.  

CEC Bank va intra pe o piaţă în care au mai rămas doar şase companii şi rămasă fără liderul său, care deţinea o cotă de peste 30%.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati