Cei 45 de studenți de la Facultatea de Drept au fost exmatriculați pentru fraudă la examen

Rectorul Universității din București, Marian Preda, a validat propunerea făcută de conducerea Facultății de Drept de exmatriculare a 45 de studenți care au fraudat mai multe examene online.

Cei 45 de studenţi de la Facultatea de Drept prinşi că au copiat la un examen au fost exmatriculați. Anunțul a fost făcut, marți, de rectorul Universității din București, profesorul Marian Preda, într-o conferință de presă.

„Am analizat cu mare atenție propunerea de exmatriculare. Am discutat-o și cu colegii mei prorectori. Dovezile care stau la baza deciziilor arată că studenții au încalcat regulamentele facultații și ale universității. Avem și mărturii ale studenților care au recunoscut, în cadrul discuțiilor avute cu reprezentanții facultății, că au fraudat examenele.

”Actualii studenți ai Facultății de Drept sunt cei care vor înfăptui justiția în viitor”

În consecință, Consiliul Facultății de Drept format din cei mai reputați specialiști în drept la nivel național a votat cu o largă majoritate pentru propunerea de exmatriculare„, a declarat Marian Preda, potrivit spotmedia.ro.

Acesta a precizat că, în fața acestor evidențe, regulamentele în vigoare ale Facultății de Drept și normele pe care se întemeiază activitatea academică a Universității din București conduc la un singur răspuns instituțional legal.

„Nu aș vrea să trecem ușor peste componenta morală a acestei situații, cu atât mai mult cu cât actualii studenți ai Facultății de Drept sunt cei care vor înfăptui justiția în viitor. Iar un stat puternic, un stat de drept are nevoie de juriști corecți, integri și buni profesioniști.

Prin urmare, în calitate de rector al Universității din București, validez propunerea de exmatriculare ca urmare a fraudei constatate cu o largă majoritate de Consiliul Facultății de Drept„, a punctat Preda.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati