Cei mai buni viitori ingineri, premiați la Universitatea Politehnică București, în cadrul unei ceremonii speciale

Cei mai buni viitori ingineri au fost premiați la Universitatea Politehnică București: 87 dintre cei 3.800 de studenți care termină anul acesta facultatea au fost invitați la o ceremonie specială. Printre premianți s-au aflat și mulți studenți străini, potrivit euronews.ro.

Două studente au fost singurele care au absolvit cu media 10

Andreea Nica (absolventă Facultatea de automatic și calculatoare): „Este un sentiment copleșitor dar foarte placut va dati seama”

Reporter: „Ce o să faci după asta?”

Andreea Nica: „O să continui cu un master și după să văd ce oportunităț am să merg la un master în Elveția. Sper că o să am parte de noi provocări.”

Reporter: „Cât de greu a fost să ajungi la acest rezultat?”

Elena Isabela Ilie (absolventă Facultatea de Transporturi): „Am fost foarte pasionată de domeniu nu mi-a fost greu, am invățat cu multă dragoste. Profesorii au fost cei care ne-au sustinut pe noi studenții. Am fost ca o familie la Facultatea de Transporturi.”

Printre premianți s-au aflat și studenți străini care învață la Politehnică. Hosni este din Palestina și spune că facultatea a reprezentat o mare provocare pentru el

Hosni Abuayyash (student strain): „Cea mai mare provocare a fost faptul că am o pauză de 20 de ani de când am terminat liceul. A trebuit să îmi înnoiesc cunoștințele din matematica, fizică, am recuperat și apoi totul a mers simplu.”

România are nevoie de peste 600.000 de ingineri în următorii 10 ani, iar numărul total al absolvenților de inginerie din acest an, din România, este cu 35% mai mic comparativ cu necesarul pieței.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati