„Cel mai bun copil din lume”, one-woman show la Teatrul Naţional Bucureşti

„Cel mai bun copil din lume”, one-woman show de Alina Şerban, va fi prezentat la Teatrul Naţional Bucureşti în programul 9G pe 21, 22 şi 23 ianuarie.

Spectacolul autobiografic prezentat în Sala mică a TNB se află la graniţa dintre viaţă şi teatru, dintre trăire şi mărturisire, impresionează prin invitaţia la empatie.

Este povestea fetei de etnie romă, care descoperă de foarte mică diferenţele de rasă, culoare, mediu, dar care reuşeşte să răzbată în viaţă şi să transforme complexele în determinare şi motivaţie are forţa unui exerciţiu terapeutic.

„Cel mai bun copil din lume” vorbeşte despre puterea de a obţine imposibilul şi despre efortul de a face pace cu trecutul şi cu propria identitate, cu propria viaţă, cu părinţii.

„Îmi doresc ca «Cel mai bun copil din lume» să creeze punţi între noi. Scopul meu este să-mi ofer vindecare atât mie însămi, cât şi celorlalţi, iar dacă se poate, să creez schimbare în bine, prin arta mea”, spune Alina Şerban, potrivit unui comunicat.

Spectacolul aduce pe scenă povestea imprevizibilă a unei tinere care pierde tot, dar care se salvează, construindu-şi destinul pe care şi l-a imaginat. Povestea de viaţă a eroinei transcende etnia şi devine sursă de inspiraţie pentru oricine vrea să-şi transforme visul în realitate.

Consultant artistic este Andrei Măjeri, asistent regie şi consultant dramaturgie, Vera Surăţel, iar costumele şi decorul au fost create de Cristina Milea, respectiv Miruna Bălaşa.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati