Cel mai mare centru medical din Israel anunță un nou test COVID-19 de salivă

0
94

Un nou test de salivă, dezvoltat în Israel, poate determina în mai puţin de o secundă dacă o persoană este sau nu infectată cu coronavirus, scrie bucurestifm, citând radio romania actualitati.

Anunțul vine de la cel mai mare centru medical din Israel.

Pacienţii îşi clătesc gura cu o soluţie salină, pe care o scuipă apoi într-o eprubetă care urmează să fie examinată cu un mic dispozitiv spectral care luminează mostra şi analizează reacţia, se constată dacă aceasta conţine sau nu COVID-19.

Eli Schwartz, de la Centrul pentru Medicină Geografică şi Boli Tropicale din cadrul Centrului Medical Sheba, a declarat că testul este cu mult mai uşor de făcut decât obişnuitul test PCR utilizat până acum pentru detectarea infecţiei cu noul coronavirus.

”Noua metodă va putea deveni un înlocuitor valid al testelor actuale numai atunci când îşi va dovedi superioritatea asupra tehnologiei actuale”, a declarat Amos Panet, expertul în virusologie moleculară de la Universitatea Ebraică din Ierusalim.

Centrul Medical Sheba, situat în afara Tel Avivului, a dezvoltat noua metodă împreună cu firma israeliană Newsight Imaging şi este în plin proces de obţinere a aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare.

Un test costă mai puţin de 25 de cenţi, iar dispozitivul spectral ar putea să coste mai puţin de 200 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.