Cel mai mare centru pentru seniori din București, deschis în Sectorul 6. Câte locuri sunt și unde se fac înscrierile

Cel de-al patrulea centru pentru seniori din Sectorul 6 s-a deschis în această dimineață, pe Șoseaua Virtuții nr. 3.

  • Dispune de o capacitate de peste 100 de locuri, fiind cel mai mare din București. La aceste cluburi, vârstnicii din Sectorul 6 beneficiază gratuit de o gamă variată de activități, socializează și petrec timp de calitate.  

Opt încăperi spațioase, luminoase, mobilate într-un stil prietenos, o bucătărie unde se pot prepara mici gustări, așa arată noul Centru pentru Seniori „Iulia Hașdeu”, inaugurat în această dimineață în cartierul Militari.

Aici vor avea loc ateliere de pictură, de fotografie, de teatru, se fac cursuri de utilizare a calculatorului, se vizionează filme, se joacă șah, table etc. Ca o noutate, centrul dispune de un cabinet de consiliere psihologică și de un punct de prim ajutor, cu asistent medical care, la cerere, măsoară tensiunea, glicemia și oferă sfaturi seniorilor participanți. Toate acestea gratuit!

Atât punctul de prim ajutor, cât și centrul în sine funcționează de luni până joi între orele 9.00 și 16.00, iar vinerea de la 9.00 la 14.00.

A fost deschis la inițiativa Primăriei Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, ca urmare a solicitărilor venite din partea cetățenilor, dar și a succesului de care se bucură celelalte trei cluburi existente. Acestea sunt:

  • Clubul I.L. Caragiale (capacitate 100 de locuri pe zi), Bd. 1 Mai nr. 15
  • Clubul Mihail Sadoveanu (50 de locuri), Bd. Timișoara nr. 73, bl. C12, parter
  • Clubul Stela Popescu (50 de locuri), Calea Crângași nr. 42-47, parter.

Ciprian Ciucu: „La aceste cluburi, seniorii noștri socializează, învață, se distrează și petrec timp de calitate”

Viața activă este extrem de importantă, astfel că m-am preocupat să deschidem cât mai multe cluburi pentru seniori. Astăzi l-am deschis pe cel de-al patrulea. Este cel mai mare din București, cu o capacitate de peste 100 de persoane pe zi. Se află pe Șos. Virtuții, la numărul 3, în locul fostului sediu de Taxe și Impozite. Am digitalizat plățile, i-am învățat pe seniori cum să folosească aparatele Self Pay, dar și cum să facă plăți online de pe calculator, astfel că, în loc să petreacă timp la cozi ca să dea bani, petrec timp liber de calitate, în această clădire renovată și amenajată de DGASPC Sector 6. Socializează, joacă remi, șah, table, croșetează, participă la clubul de lectură, la atelierul de teatru, merg în excursii împreună, își serbează zile de naștere… Într-un cuvânt, leagă prietenii, nu stau singuri și petrec timp de calitate. Au nevoie de toate acestea.

De asemenea, le oferim seniorilor noștri programul Mișcare pentru Sănătate, prin care zi de zi participă la dansuri cu instructor și fac exerciții fizice adaptate nevoilor lor. Sesiunile de sport se țin în trei mari parcuri din sector, de primăvara până toamna, și la Conacul Golescu-Grant iarna. Sportul este extrem de important pentru persoanele vârstnice, care tind să fie destul de sedentare”, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

În prezent, sunt 570 de persoane înscrise la cluburile seniorilor din Sectorul 6.

  • Oricine locuiește pe raza sectorului se poate înscrie atât online, cât și fizic, la sediul clubului ales. Este nevoie de câte o copie după actul de identitate, după talonul de pensie și de o adeverință medicală.

Mai multe informații se pot obține de pe site-ul www.asistentasociala6.ro, sau apelând la numărul 021 9970, disponibil zilnic, în intervalul 08.00 – 20.00.

CMF 21240015

Foto: Primaria Sectorului 6

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati